Kolumne, Razno, vesti

6 saveta kako da sprečite mamurluk nakon lude noći.

Svi volimo da izađemo, a kakav je to izlazak bez zdravice, i naravno, kakva je to zdravica bez alkohola?! Zato, iskoristite baš svaki vikend ovog proleća do maksimuma, bez razmišljanja o dosadnom mamurluku uz nekoliko jednostavnih trikova na koje će vas vaš portal beogradnocu.com podsetiti.

klub Stefan Braun

Fotografisano u Klub Stefan Braun

Savet br. 1: Klopajte!

Pojedite nešto pre noćnog izlaska! Ukoliko niste baš gladni, zamesite bar malo, a potrudite se da u obrok uvrstite nešto masno i ugljene hidrate. Činjenica je da masna hrana usporava apsorpciju alkohola i pomaže da se smanje stomačne iritacije. Znamo da uglavnom devojke izbegavaju ovaj savet, ali verujte nam, nećete se ugojiti, samo ćete pomoći sebi da, ukoliko preterate sa alkoholom, ne padnete pod sto i ne napravite budalu od sebe. Verujte nam, dešavalo se…mnogo puta. A o takvim događajima se priča jako dugo. Zato nemojte to sebi da dozvolite već “čalabrcnite nešto” i pravac u “zez”.

kafana Konoba Akustik

Fotografisano u Kafana Konoba Akustik

Savet br. 2: H20 je spas

Vode, vode i mnogo vode! Ona je vaš najbolji prijatelj i pijte je pre, posle i dok konzumirate alkohol. Tako ćete izbaciti više vode nego što unosite. Iako ćete se naduti malo, ne brinite, toalet je blizu, a verujte nam, nećete pogrešiti ukoliko nas poslušate.

Savet br. 3: Birajte svetlije

Kada naručujete cugu, vidite da to budu uglavnom svetlija pića. Crno vino, burbon, brendi i viski sadrže visoke koncentracije nečega što se zove kongenri. To su dodatno toksične hemikalije koje vaše telo uz dodatni napor mora da eliminiše. I nikako nemojte piti pivo ili gazirana pića pre jačeg alkohola, jer gaziranost povećava apsorpciju alkohola i izaziva glavobolju.

klub Stefan Braun

Fotografisano u Klub Stefan Braun

Savet br 4: Dosadni smo

Nakon žurke, još vode! Možda smo dosadni i možda ćete nas mrzeti dok budete non-stop išli u kupatilo, ali bićete nam zahvalni posle. Bolje sprečiti nego lečiti!

Savet br. 5: Seks kao prva pomoć!

Kada se probudite posle pijanstva, sasvim je normalno i uobičajeno da osećate seksualno uzbuđenje, a stručnjaci za seks to objašnjavaju da je u ljudskoj prirodi želja za ''akcijom'' posle burne noći. Upoznati smo već sa činjenicom da se za vreme seksa otpuštaju endorfini i oksitocin i kod žena i kod muškaraca, a oboma će dobro doći navala hormona. Najbolji način da pregurate mamurluk jeste jedan dobar orgazam, posle kojeg ćete se osećati bolje. Ukoliko spavate sami, nažalost, preostaje vam samo doručak koji je obavezan! Izaberite jaja, bananu, ili voćni sok. Ovo će vam pomoći da izbacite toksine iz organizma.

Savet br. 6: Nismo svi isti!

I za kraj najvažnije - znajte svoje granice! Postoje velike razlike između svih nas kada je alkohol u pitanju! Ukoliko vaša drugarica popije celu flašu roze-a bez problema, to ne znači da možete i vi. A o drugu bolje da ne pričamo. Kapaciteti su drugačiji, zato uz pomoć ovih pravila pokušajte da izbegnete neprijatne mamurluke “dan posle”.

bar Santo Domingo

Fotografisano u Bar Santo Domingo

Ukoliko vam apsolutno ništa od ovih saveta ne bude pomoglo, u šta sumnjamo, obratite se profesionalnom timu doktora internet klinike - eklinika.

Vaš omiljeni portal beogradnocu.com vam želi odličan provod i ludu noć, bez mamurluka. Ne zaboravite, ukoliko vozite, nemojte piti alkohol, jer život nema cenu!  Rezervišite vaše omiljeno mesto za provod preko našeg korisničkog Call centra 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili Online.

 

beogardnocu.com