Kolumne, Razno, vesti

Aksesoar leta: Cveće u kosi.

Veliki cvetovi su već godinama veliki modni hit. Na šeširu, na tašni, kao broš - priroda je oduvek bila najbolji izvor lepote i savršen modni detalj. Cvetovi dolaze u mnogo boja, oblika i veličina. Veliki, šareni cvet kao aksesoar na odeći, dodaje izgledu element zabave i razigranosti. Poseban trend ovog leta su rajfovi i trake sa cvećem. Daju jednu posebu notu i svežinu svačijem izgledu. A u nekim kulturama imaju i neko značenje.

splav Shake'n'Shake

Fotografisano na splav Shake'n'Shake

U nekim delovima Južnog Pacifika, ukoliko nosite cvet iza levog uveta, znači da ste udati ili da se viđate sa nekim. Dok ukoliko ga nosite iza desnog uveta, znači da ste slobodni. Cvet u kosi je vidljiviji od  prstena na ruci. Ali kako naterati muškarce da nose cvet u kosi?

U viktorijansko doba, bio je popularan tzv. ''jezik cveća'', ustvari svaki cvet je imao svoje značenje. Ukoliko nosite dan i noć cvet, to je značilo ''misli o meni'', orhideje su označavale ''lepotu i luksuz'', a bele rade ''nevinost''.

kafana Obrni Okreni

Fotografisano u Kafana Obrni Okreni

Uzmite pink cvet da pokažete prijateljstvo i sreću, crveni da pokažete da ste u ljubavi, ili žuti kada tražite oproštaj. Ljubičice su idealne za devojčice. Dodajte nagoveštaj leta sa detaljem u kosi.

 

beogradnocu.com