Kasina Bar, Ona Moja, Plastic, Razno, vesti

Ekskluzivno: Najlepše hostese u gradu, samo za vas.

beogradnocu.com danas vam otkriva nešto više o biserima svakog kluba i kafana, ovo je priča o hostesama!  Za beogradnocu.com govorile su hostese popularne kafane Ona Moja - Jana, Marija, Lenka i Irena.

Jana je inače studentkinja četvrte godine psihologije, što joj pomaže u razumevanju i ophođenju sa gostima. Marija je na završnoj godini Fakulteta organizacionih nauka, dok je Lenka studentkinja novinarstva. Irena je pored One Moje hostesa i u Kasini i Plasticu, a inače je studentkinja Fakulteta za kulturu i medije, a radi i kao stilista i dizajner.

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Hostese - devojke koje su tu da nama u provodu ništa ne zafali. One su uvek ljubazne, raspoložene i spremne da pomognu. Koliko je zapravo zahtevno uvek biti nasmejana?

Jana: “Ako vam je radno okruženje dobro i radite sa dobrim ljudima, kao što je moj slučaj, onda i nije toliko zahtevno. Ovo je jedan od retkih poslova gde ste okruženi ljudima koji su došli da se vesele, tako da vam većina sama mami osmehe.“ Na šta Marija dodaje: „Čak i u situacijama kada sam dolazila na posao umorna i neraspoložena, dobra muzika i vedre kolege su mi pomogle da svoj posao obavljam još bolje i sa osmehom dočekujem naše drage goste.”

Iako vaš posao deluje jednostavno i interesantno, šta sve on zapravo podrazumeva? Koliko je teško biti hostesa?

Lenka nam, u duhu svog budućeg novinarskog poziva odgovara kratko i precizno: “Hosting je zabavan, privremeni posao, koji pruža mogućnost da se steknu brojna iskustva i kontakti i za buduću profesiju.” Irena napominje da: “ Hostesa vodi računa da svi budu zadovoljni i lepo ugošćeni” ali i da je, kao i svaki posao sa ljudima, težak, međutim, jako uzbudljiv. Marija nam objašnjava: “Naš posao podrazumeva da dočekamo gosta, upitamo za ime rezervacije i odvedemo do željenog mesta. Lako, zar ne? Ali tek tada nastaju problemi ukoliko gost nije zadovoljan dobijenim mestom.” Jana dodaje: “Postoji određena politika kafane, odnosno kluba, kao što su dolazak u određeno vreme, broj ljudi, mesto koje su rezervisali, i slično, koja bi trebalo da se poštuju, međutim ponekad se dešava da su gosti nezadovoljni, ali nije ni to problem, problem je kada su neprijatni i nekulturni. Onda je jako teško da na fin način izađete na kraj sa njima. Ovde “don't shoot the messenger” često ne važi.” Ono što je vrlo jasno jeste da je teško svima udovoljiti, međutim Marija sa osmehom dodaje: “Lepim se sve postiže, tako da u suštini, biti hostesa i nije toliko teško.”

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Šta vas najviše ispunjava i šta najviše volite kod svog posla, a šta vam najviše smeta?

“Kao najveće prednosti ovog posla bih izdvojila činjenicu da upoznajete mnogo zanimljivih ljudi, ali i da ste okruženi ljudima koji se vesele i uživaju, a ono što mi smeta, ali čega ima u svakom poslu kada radite sa ljudima, jesu situacije, doduše retke, kada su ljudi jako neprijatni i nekulturni.” kaže Jana. “Iako su to zapravo mali i neizbežni nesporazumi oko rezervacija i mesta, pozitivan stav, dobro raspoloženje i uljudnost nam pomažu da ove situacije uspešno rešavamo na zadovoljstvo naših gostiju.” objašnjava nam Marija, nadovezujući se na Janinu priču. Lenka se međutim ne žali već poručuje: “Volim izlaske, muziku, društvo, pa je ovo savršen spoj lepog i korisnog.” Irena sa ponosom zaključuje: “Lepo je kada vidite da se neko strava provodi, a da ste vi delom zaslužni za to!”

Šta je sve potrebno da devojka bude hostesa, i da bude uspešna u tome?

Marija: “Verujem da su pozitivan stav, prijatna komunikacija, organizovanost i srdačnost najcenjenije osobine kod hostesa”, dok Jana sa osmehom dodaje da je neophodan i malo viši prag tolerancije. Međutim, Irena ističe da je suština “da kafanu ili klub u kojem radi doživljava kao svoje, kao i goste koji dolaze.”

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Vaš posao je takav da ste verovatno stalno deo nekih zanimljivih anegdota. Možete li podeliti neku sa nama?

Jani je odmah pala jedna situacija na pamet: “Kada radite na mestu gde se konzumira alkohol (u većim količinama) uvek ima zanimljivih anegdota. Izdvojila bih jednu simpatičnu situaciju. U kafani nam je bio jedan mladi glumac, lepo se provodio, a lepo je i popio. Izašao je napolje da telefonira i kada se vratio, zatvorio je vrata kafane i zaključao ih, ključ je inače u sklopu brave. Kada smo mi počele da se smejemo, on je shvatio šta je uradio, nasmejao se i glasno počeo da peva - Ovo je moja kuća, živeo sam tuuuu”

Pošto je provod zapravo vaše radno vreme, kako se opuštate i odmrate od posla?

Marija: “Imajući u vidu da dosta vremena provodimo na bučnom mestu gde se uvek puno toga zanimljivog dešava, za opuštanje biram nešto manje dinamičnu sredinu. Volim da se opustim sa dragim ljudima, pogledam neki dobar film, pročitam neku zanimljivu knjigu.” Irena napominje da nju posebno ispunjavaju trčanje i šetnja sa njenom kucom.

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Koja mesta volite da posećujete i zbog čega?

Jana: “Uglavnom volim da idem na mirinija mesta sa drugaricama, gde možemo da se ispričamo. A ako izlazimo onda su to mesta gde se pusta house ili edm. Naravno, bez obzira što radim tu, volim da odem u Onu Moju, jer mi je tu dobar provod zagarantovan! “ Marija se slaže i dodaje “Pored svih novootvorenih kafana, najčešći sam gost u kafani Ona Moja, u kojoj i radim. Nikako da mi dosadi!” Lenka ističe: “Slušam elektronsku muziku i zato volim urbane klubove i barove gde se pušta takva muzika. Ali naravno, kada baš želim da se opustim i provedem, kafana je najbolji izbor!”

Nakon prijatnog razgovora sa ljubaznim hostesama zaključujemo da je dobra komunikacija i tolerancija neophodna za dobar provod, pored naravno svih ostalih kvaliteta koje poseduju vrhunska mesta za provod. Takođe tvrdimo da vam pomenuto u kafani Ona Moja nikada neće zafaliti, jer se o vašem provodu i raspoloženju brinu ove divne devojke.

Besplatne rezervacije za sva dešavanja u kafani Ona Mojamožete izvršiti putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44, o63 34 34 33  ili Online. Obezbedite sebi i svojim prijateljima vrhunski prestonički provod, koji ćete dugo prepričavati. Podsećamo i da su rezervacije besplatne, ali obavezne. Ukoliko nas budete redovno pratili prvi ćete saznati najinteresantnije informacije u vezi sa vodećim prestoničkim mestima kada je noćni provod prestonice u pitanju.

 

beogradnocu.com