Magazin

Najbolja kafa u Beogradu, odmah ćemo reći, zaista nije teško pronalaziva. Naime, u Beogradu ima hiljade restorana, kafića i barova. Svima im je zajedničko samo jedno  - svuda se sprema dobra kafa!

Kafići su posebno popularni, a Beograd je poznat upravo po tome što su oni skoro uvek puni! Ujutru, preko dana, uveče, neradnim i radnim danima - kafići u Beogradu uvek su bili omiljeno mesto skupljanja Beograđanki, Beograđana i svima koji u njemu žive.

A šta se najčešće pije u kafićima?

Kafa, naravno! Dok neko bira kratki espreso, neko nes kafu sa puno mleka, a drugi uživaju u kapućinu ili lateu, svima kafa daje potrebnu eneregiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali i predstavlja užitak za nepca i savršen dodatak druženju!

Pa, kad ćemo na kafu?

Pre nego što se dogovorimo, hajde da vidimo gde se to služi najbolja kafa u Beogradu! Već znate da je Beograd noću pravi sagovornik za ovu temu - godinama umesto vas rezerviše mesto u kafićima u Beogradu, kao i drugim mestima za druženje i izlaske. Pa, evo naših preporuka! 

Kafe Le Petit Bistro - kafa francuskog šmeka

Najbolja kafa u Beogradu definitivno se može popiti i u ovom simpatičnom, francuskom enterijeru. Šoljica savršene espreso kafe, kapućina ili čaša penušavog nesa služe se tokom celog dana, a karta pića obiluje i drugim napicima za okrepljenje. 

Kao što samo ime kaže, kafe Le Petit Bistro uređen je u francuskom stilu i odiše francuskim šmekom. Poznat je kao mesto sa najboljime espresom u kraju. Kad smo već kod “kraja”, on se nalazi u atraktivnom delu Novog Beograda, blizu hotela Jugoslavija i Megatrenda, na adresi Klare Cetkin 12.

Svako ko popije kafu u Le Petit Bistro-u, opisuje je kao fenomenalnu, a atmosferu u samom kafiću kao domaćinsku i ugodnu. Najbolja kafa u Beogradu, odnosno njeno ispijanje, ovde tako postaje doživljaj i iskustvo za pamćenje. 

Kafe Boutique - najbolja kafa u Beogradu u elegantnom enterijeru

Kafe Boutique je pre svega par godina počeo sa poslovanjem, a jako je brzo stekao vrhunsku reputaciju među stanovnicima Beograda. Jedan Boutique se nalazi na Trgu Republike, drugi u najprestižnijoj beogradskoj ulici  - Knez Mihailovoj, a treći na Novom Beogradu

Boutique je brzo postao popularan zbog fenomenalno osmišljenog enterijera, vrhunski obučenog osoblja, ali i odlične ponude jela i pića. Dok mnogi Boutique najviše vole da posećuju u večernjim časovima, gde se zagravaju pred izlazak u neki od klubova ili kafana u Beogradu, nemali je broj onih koji ovde uživaju i u ispijanju najbolje kafe u Beogradu!

Kafe Stress - najbolja kafa u Beogradu u Stessu bez stresa

Kafe Stess nalazi se na mestu na kom teško možete da pogrešite sa izborom kafića u koji ćete sesti ako želite da pijete najbolju kafu u Beogradu - na čuvenom Obilićevom vencu

Kafić Stress gostima nudi ugodnu atmosferu, uvek raspoloženo osoblje i prekrasan enterijer, ali i espreso kakav se samo poželeti može! U ovaj kafić najviše se dolazi tokom pauza na poslu, ali se bira i za druženje i ćaskanje uz kafu sa prijateljima ili partnerom. 

Iako nozi naziv Stress, posetioci kafića tvrde da se ovde upravo oslobađaju stresa na najbolji mogući način, pravljenjem pauze od užurbanog života i ispijanjem neke od najboljih kafa u prestonici.

Različite vrsta kafe

Kafeterija - najbolja kafa u Beogradu za sve ljubitelje kvaliteta

Od Brazila do Kolumbije, kafa koja se servira na stolu u Kafeteriji prošla je dug put do njega! Svi koji zaista poznaju kafu, veliki su hedonisti i vole da piju kafu punog ukusa i najvišeg kvaliteta sigurno već znaju za Kafeteriju i njenu impozantnu ponudu kafe

Gosti Kafeterije se svakog jutra mogu razbuditi uz ukuse Indija ili Brazil espresa, poboljšati produktivnost uz ukuse Kolumbije, Kenije ili Etiopije, uživati u specijalno pripremljenim blendovima ili završiti dan uz bezkofeinske napitke”, navodi Kafeterija na svom zvaničnom sajtu, a oni koji su je posetili potvrdno klimaju glavom. 

Ritual ispijanja najbolje kafe u Beogradu u Kafeteriji sasvim je posebno iskustvo, a iako se u nju ljudi najčešće upućuju radi druženja sa prijateljima, prelistavanjem dnevne štampe u sopstvenom društvu, Kafeterija je pogodna i za brze, poslovne sastanke.

O uspehu Kafeterije najbolje govori broj kafića u Beogradu koji nosi ovaj naziv. Kafeterija se, naime, nalazi na čak 6 lokacija u presotnici: na Dorćolu u Žorža Klemansoa 10, u Kralja Petra 16, u Zmaja od Noćaja 13, na Novom Beogradu na adresi Uroša Martinovića 15, na Vračaru u ulici Koče Kapetana 32 i na Banovom Brdu u ulici Požeška 128c. 

Kafeterija Zrno - najbolja kafa u Beogradu na Vračaru

Kafeterija nije jedina koja nudi kafe maksimalnog kvaliteta i užitak za nepca stanovnicima Beograda. Iako najpopularnija i sa najviše otvorenih lokala, u prestonici postoje i druge kafeterije koje nude maksimalan kofeinski užitak gostima. 

Jedna od njih je kafeterija Zrno, koja se nalazi na adresi Njegoševa 52, u mnogima omiljenom delu Beograda - u srcu šarmantnog Vračara. U svojoj karti pića, Zrno gostima nudi mnoštvo najlepših kafa, gde će svako pronaći onu po svom ukusu i meri.

Ne možemo da završimo sa najbrajanjem toga gde se pije najbolja kafa u Beogradu, a da ne spomenemo i specijalizovane kafiće kao što su Coffee Dream, Coffe & Factory, Greenet Caffee, kao i mnoge druge za koje ste, sigurni smo, već čuli. 

Nakon uživanja u kafi, sigurno ćete biti u potrazi za mestom za savršen noćni izlazak! Najpoznatiji guru noćnog života u Beogradu tu je da umesto vas rezerviše mesto po želji i tako vam obezbedi komfor. Kontaktirajte nas na dobro poznate brojeve telefona: 063 34 34 33, 063 33 33 44; popunite online formular ili rezervaciju obavite putem naše telefonske aplikacije.