Razno

Pasta je jedno od najomiljenijih i najpopularnijih jela širom sveta. Gotovo da ne postoji restoran na planeti koji u svom meniju nema barem neka jela od paste.  Na radost svih ljubitelja testenina, često se pojavljuju novi recepti sa pastom, sa najrazličitijim kombinacijama, ukusima i prelivima.

Ako ste i vi jedan od zagriženih fanova ovog fenomenalnog jela, sigurno ste se nekada zapitali: “Gde se pravi najbolja pasta u Beogradu?”. Kao što svi znamo, Beograd je veliki grad sa mnogo kvalitetnih restorana, čiji su kuvari majstori svog zanata i zato je teško odlučiti se za onaj najbolji.

Kada su u pitanju nijanse, najbolja pasta u Beogradu može da se pravi na više mesta, jerj je sve, zapravo, samo stvar individualnog ukusa. Ako govorimo o tome gde se sve može probati vrhunska pasta Beograd je prepun odličnih restorana gde se služe neki od najboljih specijaliteta italijanske kuhinje! 

Evo koji sve restorani sa pravom važe za mesta gde se služi najbolja pasta u Beogradu. 

#1 Pasta Di Napoli - jedinstvena italijanska kuhinja

Po mišljenju mnogih ljudi, najbolja pasta u Beogradu, između ostalog i u restoranu Di Napoli. Pre svega, neosporan kvalitet italijanskih jela, koji ovaj restoran gaji od samog otvaranja, je onaj tajni sastojak zbog čega je ovo mesto jedno od najomiljenijih.

Kada se smestite u udobnom i malom kutku ovog restorana na Novom Beogradu, na raspolaganju su vam mnoga jela od paste, kao i veliki izbor pica, da će vam sigurno biti potrebno neko određeno vreme da se odlučite.

Pasta u restoranu Di Napoli se specijalno pravi po južnjačko-italijanskoj recepturi i zahvaljujući kombinacijama raznih sastojaka, postoji više vrsta ukusa u kojima možete da uživate.

#2 Restoran Košnica - bogat izbor pasti 

Jedan od restorana gde se pravi najbolja pasta u Beogradu jeste restoran Košnica na Novom Beogradu. Osim svog fenomenalnog i udobnog enterijera koji pruža idealno mesto za ručak sa vašim najdražima, ovaj restoran u svom jelovniku ima bogat izbor pasti i rižota.

Tako možete birati paste sa raznim ukusima kao što su: pasta sa povrćem, pasta sa četiri vrste sira, pasta sa piletinom, pasta sa plodovima mora, itd. Šta god da izaberete od ovih jela, nećete pogrešiti. 

#3 Pasta bar Beograd - idealan izbor za ljubitelje paste

Pasta bar je još jedan idealan izbor za sve ljubitelje odlične italijanske kuhinje. Ukoliko volite vrhunsku pastu koja je pripremljena na najkvalitetniji način, onda je ovaj restoran sjajno mesto za vas.

Izbor pasti je zaista ogroman. Od raznovrsnih ukusa sa piletinom, morskim plodovima, raznim sirevima, sve do slatkih pasti sa ukusima nutele, čokolade sa višnjama i bananama...samo je na vama je da odlučite.  

Ovaj restoran sa pravom važi za mesto gde se može probati najbolja pasta u Beogradu, zbog čega je Pasta Bar Beograd sinonim za jedno od najpopularnijih mesta sa vrhunskom italijanskom klopom.

#4 Splav restoran Komodo -vrhunska pasta na reci

Ukoliko obožavate uživanje na reci i italijansku kuhinju, ovaj spoj je najbolji na splavu Komodo. Ovaj restoran se nalazi na keju u blizini hotela Jugoslavija i važi za jedno od fenomenalnih mesta u kome se služi vrhunska, možda i najbolja pasta u Beogradu.

Pored fenomenalne lokacije, odlične muzike tokom raznih večeri, splav Komodo može da se pohvali velikim izborom fenomenalnih pasti, što će oduševiti sve one koji su se pitali gde se sve služi najbolja pasta u Beogradu.  

#5 La Piazza - fenomenalna italijanska kuhinja na Vračaru

Pasta namotana na viljušci

Restoran La Piazza se nalazi u Mileševskoj ulici na Vračaru i najpozatiji je u gradu po vrhunskim specijalitetima kao što su taljatele, lazanje i njoke sa najrazličitijim prelivima i ukusima.  

Mnogi Beograđani obožavaju ovo mesto jer, osim preukusne hrane, mogu da uživaju u predivnom ambijentu i vrhunskim pićima. Osim toga, La Piazza poseduje i dečiji meni koji je prilagođen svim mališanima. Ukoliko želite da iskusite odlična italijanska jela, ovaj restoran je pravi izbor.

#6 Remiks Gastro bar - urbano mesto sjajne kuhinje

Remiks Gastro bar se nalazi u Karađorđevoj ulici i jedan je od najpopularnijih barova u centru Beograda. Poznat je po sjajnom asortimanu raznih pića, ali i po odličnoj kuhinji zbog čega je idealan izbor za ručak ili večeru.

U meniju ovog restorana možete pronaći ukusne paste i rižota kao što su: pene sa piletinom, taljatele sa lososom, tikvicama i šafranom, njoke sa biftekom, rižoto sa šumskim pečurkama, itd.

#7 Restoran Topčiderac - fenomenalan izbor hrane    

Topčiderac je jedan od najlepših restorana u beogradu, koji osim impozantnog ambijenta, fenomenalne bašte i prvoklasne usluge, može da se pohvali sa vrhunskim i raznovrsnim jelima.

Pored bogate karte pića i jela sa roštilja, ispod sača i od ribe, između ostalog ima i fenomenalan izbor ukusnih pasti od kojih ćete moći da izaberete onu koja je po vašem ukusu.    

#8 Restoran Sinđelić - odlične taljatele i rižota

Ukoliko ste ljubitelj odličnih taljateli i rižota, restoran Sinđelić  je odlično mesto za vas. 

Ovaj restoran se nalazi u Ulici Vojislava Ilića, pored fudbalskog kluba “Sinđelić” i idealno je mesto za ručak ili večeru sa prijateljima i porodicom.

Pored toga što u svojoj ponudi ima vrhunsku pastu, u ovom restoranu možete da uživate u odabiru najraznovrsnijih jela iz svih krajeva sveta. Sve je podređeno vašem ukusu i odličnoj atmosferi zbog čega ćete se uvek rado vraćati.

Restorani u Beogradu - idealna mesta za vrhunski provod  

Pored toga što se u njima služi vrhunska hrana, restorani u Beogradu su poznati po odličnom provodu, za šta su zaduženi najbolji bendovi u gradu. Nesumnjivo ćete uživati u odličnim nastupima

Ukoliko želite da doživite nezaboravno veče u nekom od njih, bitno je da rezervišete svoje mesto na vreme, a najlakši način za rezervaciju je uvek putem aplikacije ili sajta.

Do tada, prijatno!