Beograd, Restoran, vesti

Italijanska kuhinja jeste jedna od najpopularnijih, ali se često kaže i da je ona jedna od najpoznatijih kuhinja u svetu. Ova kuhinja je kombinacija maslinovog ulja, povrća, a naročito paradajza, žitarica, voća, sireva i ribe i mesa. Sve ovo Italijani konzumiraju u dva navrata dnevno: ručak im je prvi, a večera drugi obrok. Ono što je bitno je da se, bilo da se radi o ručku ili o večeri, nigde ne sme žuriti. Jede se polako, „uz (vinsku) čašu razgovora“, potpuno se posvećujući uživanju u ukusu svakog pojedinog dela obroka.

Dashs 2

 Fotografisano u restoranu Dash's

Tradicionalni italijanski meni izgleda ovako:

- antipasto je toplo ili hladno predjelo;
- primo, prvo jelo, je toplo jelo. U toj ulozi će se naći pasta, rižoto, njoke, palenta ili neka supa i sve to, uglavnom, u vegetarijanskom izdanju;
- secondo, drugo ili glavno jelo, je riba, ili već neki plodovi mora, ili meso;
- contorno, sporedno jelo, je neka salata ili već neko povrće i uvek ide posle glavnog jela;
- dolce, desert;
- caffe, svima dobro znani, espresso. Kraći, duži, s mlekom ili bez, u svakom slučaju, pije se posle jela.
- ammazzacaffe, u bukvalnom prevodu, ubica kafe je mala čaša likera koja se pije posle kafe da ublaži njen ukus.

Lagano 3

Fotografisano u restoranu Lagano

Naša preporuka je da započnete obrok uz kapreze salatu u restoranu Dash's ili uz grilovanu mocarelu u pršuti u restoranu Lagano. Nastavite minestrone supom ili Dash's pastom sa biftekom i vrganjima. Od glavnih jela možemo Vam preporučiti losos stek Zelena fantasia u restoranu Lagano ili pileći file sa četiri vrste sira. Sami odaberite salatu koju volite, a zatim se zasladite uz tiramisu ili mus od bele čokolade sa šumskim voćem i bademima. Sve ovo zalijte kvalitetnim vinom, a na kraju obroka popijte jedan kratki espresso i neki liker. Prijatno!

Dashs 3

Fotografisano u restoranu Dash's

Pogledajte čitavu ponudu restorana u Beogradu ovde

Ne propustite ova neponovljiva dešavanja! Besplatno izvršite rezervaciju putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 i 063 34 34 33 ili Online.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

 

beogradnocu.com