Kolumne, vesti

Kakva je ova današnja moda - svi imaju (nemaju) stila?

Moda je po definiciji naziv za nove i prolazno prihvaćene oblike života. Termin se obično primenjuje na odevanje, frizuru, nakit, pravila javnog ponašanja, načine zabavljanja, ali i na tendencije i kriterijume koji vladaju u književnosti, likovnim umetnostima, mutici... Mi ćemo se skoncentrisati na stil i odevanje.

mia borisavljevic na vodi kafana (2)

Fotografisano u Kafana Na Vodi Kafana

U novije vreme ulogu "modnih diktatora" sve više preuzimaju poznati glumci, pevači, sportisti, pa je tako i promovisanje mode u medijima veoma važan deo. Možda su neki od vas zaprepašćeni onim što viđate na ulicama, kada su u pitanju outfiti devojaka. Tačnije, muškarcima nije jasno čime se devojke rukovode kada biraju šta će obući. Kad su muškarci u pitanju, veoma je jednostavno i jasno.

hot mess

Fotografisano u Bar Hot Mess

Kad ide na posao, nosi košulju, kad ide na neki svečani događaj tu je odelo. Na piću sa društvom, obući će majicu i farke. I zaista je stvarno tako. Nekad i devojke požele da imaju tako jednostavan izbor, ali istovremeno, njima su mogućnosti za eksperimentisanje neprocenjive. Odevanje je način izražavanja, a hteli mi to ili ne, garderobom pokazujemo svoj moralni, intelektualni i staleški život.

klub Dragstor Play

Fotografisano u Klub Dragstor Play

Moda je takođe zanimljiva zato što mnogo govori o društvu u kome živimo i o osobi na neki način. Što se tiče stila, on je pre svega lični izraz i predstavlja jedinstvenost osobe. Neko voli da eksperimentiše, a neko ne. Stil u oblačenju ne može postojati bez ličnog životnog stila sa kojim čini celinu. Imamo i primere onih jeftinih kopija, a estrada je dobar primer za to. Pokušavajući da prate modu, budu u trendu kopirajuće poznate ličnosti iz sveta šou biznisa, postignu potpuno suprotan efekat.

Freestyler

Fotografisano na Splav Freestyler

Ali vratimo se na uličnu modu. Da li nam danas devojke liče sve jedna na drugu. Da li je to što viđamo moderno, i šta je u stvari danas moderno? Moda se stalno menja, neki put uspešnije, a neki put baš i ne. Malo je komada koji postaju klasični, a većina izmišljotina nakon nekog vremena odlazi u istoriju i služi za podsmeh u budućnosti. Setite se samo šta se ranije nosilo, kad su nam roditelji bili mladi, a šta se od toga danas vratilo u naše ormare.

river

Fotografisano na Splav River

Mi kažemo da vi treba sami da određujete svoj stil! Budite slobodni i maštoviti, oblačite se prema raspoloženju. Eksperimentišite, igrajte se, jer to ste VI! A najvažnije od svega, nabacite osmeh - jer smeh je najbolji aksesoar koji čovek može da nosi! Obucite haljinu u kombinaciji sa starkama, trenerku sa cipelama, jer, ako se vi u tome osećate moćno, šta vas briga šta je moda danas odlučila!

fensi kafana

Fotografisano u Kafana Fensi Kafana

Mi ćemo vas fotografisati i sačuvati vaš stil, koji sigurno svi nosite u sebi, kao lepu uspomenu. A dok preslišavate svoje ormare, rezervišite vaše omiljeno mesto za provod, putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online.

 

beogradnocu.com