Kolumne, vesti, Zanimljivosti, Žene

Tatu cice – bičarke ili romantičarke?

Ako nemate bar neku tetovažu na telu, dobro razmislite da li imate hrabrosti da uđete u neki prestonički klub jer postoji velika šansa da ćete se osećati kao da ste “pod falinkom” ili u najboljem slučaju poput Alise u zemlji čuda.

Alisa u Zemlji Čuda

Činjenica je da su mnoge proslavljene svetske i naše ličnosti pronašle simboliku u večnim crtežima, pa su tako i Beograđanke više puta dokazale da ni u čemu ne zaostaju za svetskim džet setom, pa ni kada je reč o tatu revoluciji – jer što bi Rijana, Anđelina Džoli, Viktorija Bekam, Megan Foks, bile bolje od naših djeva. Postavlja se pitanje da li je umetnost na telu samo stvar imidža ili posmatrano sa psihološkog aspekta, potreba za njim skriva mnogo dublje tajne i značenja? U svakom slucaju, jedno je sigurno – cice sa tetovažama bez ijedne izgovorene reči šalju neku poruku o sebi, i od mašte posmatrača, kao i mentalne širine i sklopa, zavisi kako će je protumačiti.

Tatu Cice

Tetovaže zasigurno imaju i veliki uticaj na ženski privlačnost, dok većina u ovom našem, još uvek, patrijarhlanom društvu ima velike predrasude kada je reč o tatuu na ženskom telu. Stoga, muški pol mahom smatra da je reč o lakim ribama koje će bez po muke odvući u krevet, jer što bi se oni batrgali i gubili dragoceno vreme sa onom Alisom s početka priče, kad to vrlo lako može biti jalova priča.

Devojke s tatuom, pak, žele da pošalju sasvim drugu poruku, u zavisnosti od same ilustracije. One sa munjevitim zmijama, dvoglavim aždajama i drugim nemanskim bićima,i egipatskim hijeroglifima preko celih leđa ili stomaka (koje čak ni Šampolion ne bi znao da dešifruje), šalju jasnu poruku - mi smo žešće i opasne ribe i sa nama nema šale. Deluju kao vrlo jake i samosvesne devojke, i muškarci smatraju da su kod takvih cica ženstvenost, suptilnost i nežnost u vremenu pluskvamperfekta. U drugu grupu spadaju one nežnije duše, koje baš “tatuom” žele da skrenu pažnju na svoju krhkost i emotivnu prirodu, pa se odlučuju za neke romantične motive, poput ruža, dobrih vila, delfina i stilizovanih jedva primetnih slova, reči i znakova.

Tatu Cice

Jedna od najvećih zabluda muškaraca je ta da sve “tatoo” devojke nužno služe za jednu noć. Motiva za iscrtavanjem tela ima na pretek, pa pored ličnih motiva, jedan od možda i najvećih je i da budemo u korak sa svetom, tako da smo i ovom tatu revolucijom dokazali da vrlo savesno pratimo holivudske trendove.

Izuzetaka i ekstrema uvek je bilo i biće, pa tako ne treba da čudi i kada u klubu naletimo na neko čudo od devojke za koju ne možete sa sigurnošću da tvrdite, kada je ugledate, da li je obučena ili je gola, ali oslikana. Ali, one i ne zaslužuju neku posebnu pažnju, jer su za sada u manjini. Na sreću, još uvek većinu čine one dame koje svoje delove tela prekrivaju originalnim ilustracijama koji nas oduševe na prvi pogled i isprovociraju da se katkad zamislimo nad porukom koju žele da pošalju, bilo da je reč o samom sadržaju istetoviranog simbola, bilo da se radi o delu tela koje su odlučile da istaknu tetovažom.

Nažalost, jedno je sigurno, Srbija je zemlja na brdovitom Balkanu, gde je još uvek malo muškaraca koji će blagonaklono gledati na oslikana ženska tela, i sa takvom devojkom razmišljati o nekoj ozbiljnijoj priči, pa iz kog god razloga da su odlučile da sebe počaste nekom slikom ili sličicom na telu. Stoga, ako vam urgentno treba dečko ili seks za jednu noć, a to želite da mu date do znanja bez reči, još koliko danas pohitajte u najbliži “tatoo” studio. Samo vodite računa koju zver ćete odabrati da naslikate na sebi, jer ipak je od krucijalne važnosti od strane kakvog “lovca” želite da budete ustreljene.

Budno oko fotografa portala beogradnocu.com zabeležilo je i koliko su Beograđanke maštovite kada je reč o ovom obliku ulepšavanja tela.

kafana Shake'n'Shake

Fotografisano na Splav Shake'n'Shake

bar Soho Bar

Fotografisano u Soho Bar

Na Vodi Kafana

Fotografisano u Na Vodi Kafana

klub Stefan Braun

Fotografisano  u Klub Stefan Braun

Splav Freestyler

Fotografisano na Splav Freestyler

kafana Stara Pesma

Fotografisano u Kafana Stara Pesma

splav Shake'n'Shake

Fotografisano na Splav Shake'n'Shake

 

foto: zevalo.net, cuded.com,tattooeasily.com, becuo.com, chatterbusy.blogspot.com, tattooton.com, tatrating.com, fora.mtv.ca, glambistro.com, tattooremovalpictures.blogspot.com,vanishingtattoo.com

 

beogradnocu.com