Magazin, Zanimljivosti

Dnevne žurke za Novu godinu su postale neizostavan deo famoznog dočeka, koji u okviru ovog koncepta počinje nešto ranije u odnosu na tradicionalne proslave. Novogodišnje dnevne žurke su zaživele u svim gradovima Srbije, a najveći broj njih se organizuje u beogradskim kafićima, gde je ujedno i najveći izbor različitih tipova žurki. 

Ukoliko nemate plan za predstojeći doček, možda bi trebalo da razmislite o dnevnim žurkama koje su sve posećenije iz godine u godinu. Uvek je opcija da nakon novogodišnjeg dana uplovite i u neku noćnu novogodišnju žurku, a ovako isplaniran provod obećava sjajnu zabavu i nezaboravne uspomene. Evo kako izgledaju dnevne novogodišnje žurke i zašto su sve popularnije među mladim ljudima. 

Dnevne novogodišnje žurke u opuštenoj atmosferi 

Dnevne žurke se organizuju u kafićima, kafeterijama, pivnicama i sličnim mestima koja ne zahtevaju glamurozan izgled kakav se obično podrazumeva za klasičan doček Nove godine. Prema tome, ovaj koncept prihvata široke džempere, džins i kosu skupljenu u rep, ali ono što je obavezno jeste dobro raspoloženje koje je glavna ulaznica za dnevne novogodišnje žurke.

U kafiću koji organizuje žurku, ljudi sede, ćaskaju ili đuskaju uz omiljena pića i dobre ritmove, a posebnost ovog dana je u tome što niko ne žuri, i nikoga ne čekaju posao i obaveze - sve je podređeno dobrom raspoloženju i dočeku Nove godine sa dragim ljudima. 

Uz kafe, čajeve, pivo, vino i druga pića se serviraju i poslastice i grickalice, a lokali su ukrašeni u skladu sa povodom - svaki je ispunjen novogodišnjim kuglama, zvezdicama, lampionima i drugim detaljima koji doprinose atmosferi i čine je posebnom u odnosu na sve druge dane. 

Odličan provod bez velikih troškova

Jedna od najvećih prednosi dnevnih novogodišnjih žurki je provod bez velikih troškova. U većini lokala koji priređuju ovakve “pred-dočeke” ulaz je besplatan, a sama ponuda pića obično nije ništa skuplja u odnosu na standardnu. Takođe, novac se štedi i u pogledu odevnih kombinacija. 

Dnevne novogodišnje žurke ne zahtevaju nikakav dres kod, niti svečane kombinacije u koje mora da se uloži. Naprotiv, savršen mejk ap, glamurozna haljina sa šljokicama i visoka peta bi izgledale čak neobično u ovoj varijanti, koja je osmišljena kao potpuni chill party u najudobnijim izdanjima. 

Sjajna muzika uz najbolje DJ-eve 

Ono što razlikuje dnevne novogodišnje žurke u kafićima od drugih, običnih dana u njima, jesu i DJ-evi koji nastupaju specijalno povodom dočeka, a koji tokom dana diktiraju najbolje ritmove i tako podižu atmosferu. 

U zavisnosti od vaših preferencija, možete izabrati kafiće sa pop, rok, tehno ili haus muzikom, pa je provod zagarantovan za sve koji se odluče na dnevnu varijantu novogodišnje proslave. 

Devojka igra u kafiću

Dnevna žurka za Novu godinu se nastavlja i uveče

Dnevna žurka za Novu godinu obično počinje oko podne, a traje sve do 19 ili 20 časova. Celodnevni koncept omogućava da ga ispratite od samog početka pa do kraja, ili da dođete u nekom konkretnom periodu kada vama odgovara. 

Prednost ovoga je što u toku poslednjeg dana u godini možete obići i nekoliko dnevnih novogodišnjh žurki, a s obzirom na njihovo trajanje, imate vremena za uživanje u barem 2 ili 3 kafića, u zavisnosti od toga kako ste isplanirali ovaj dan. 

Ipak, oko 19 ili 20 časova dnevne novogodišnje žurke se završavaju, ali to ne mora da znači i odlazak kući. Tek tada počinju večernja novogodišnja slavlja čiji je vrhunac sama ponoć, nakon čega se žurka nastavlja do ranih jutarnjih sati. 

Nakon dnevne novogodišnje žurke se možete odlučiti za restorane, klubove ili barove koji imaju spremna novogodišnji program, ali treba da imate u vidu i to da ovakva mesta uglavnom propisuju određen dres kod za Novu godinu, kao i to da bi trebalo unapred rezervisati svoje mesto. Zato je poželjno da za večernji provod imate plan unapred, dok na dnevne žurke uglavnom možete da uđete i bez rezervacije. 

Tematske dnevne novogodišnje žurke 

Organizatori dnevnih novogodišnjih žurki neretko organizuju tematski provod, pa 31. decembar možete provesti na dnevnoj maskembal žurci, čija je ideja da okupi autentične maske i uklopi ih u najbolji dnevni provod. Takođe, semafor žurke su izuzetno popularne među mladim generacijama, a njihova poenta leži u tome da kroz određenu boju izrazite svoje raspoloženje prema upoznavanju sa novim ljudima. 

Na ulazu se obično dobijaju narukvice u nekoj od boja semafora, a svaka označava određeno raspoloženje. Na primer, osobe koje su raspoložene za upoznavanje nose zelenu narukvicu, dok je crvena boja označava izvesnu distancu. Žuta boja signalizira odbro raspoloženje, ali i malu dozu neizvesnosti u pogledu toka upoznavanja. 

Tako su semafor žurke na dnevnim novogodišnjim žurkama idealna prilika da upoznate nove, zanimljive osobe, ali i da se možda zaljubite u neku od njih, te da u Novu godinu uđete u najboljem mogućem raspoloženju. 

Novogodišnja noć se bliži, a mi vam želimo da i novogodišnji dan iskoristite na najbolji mogući način. Proverite ponudu najboljih dnevnih novogodišnjih žurki u svom gradu, i osigurajte 31. decembar za pamćenje. 

U zavisnosti od vaših želja i planova, provod može da traje dva sata, ceo dan, dan i noć, ili čak nekoliko dana, koliko novogodišnja “groznica” ume da traje. Do tada, iskoristite sve benefite Beograd noću aplikacije koja nidi niz pogodnosti za verne ljubitelje noćnog Života u prestonici. Želimo vam najbolji provod za Novu godinu, a i pre nje!