Beograd, Restoran, vesti

Za pravoslavne vernike juče je počeo višenedeljni veliki Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista - Vaskrsom. Post nije gladovanje, ni zapostavljanje trpeze, na kojoj u dane posta nema hrane životinjskog porekla, a oni koji odluče da ispoštuju pravila posta, dužni su da jedu posnu hranu, bez mesa i belog mrsa. Ukoliko želite da ispoštujete ova pravila predlažemo Vam sledeće restorane:

restoran_kalemegdanska_terasa

Fotografisano u restoranu Kalemegdanska Terasa

Kalemegdanska Terasa je vanvremensko mesto u sklopu istoimene tvrđave i sinonim za pravi hedonizam sa pogledom! Šef kuhinje Danijel Stevanović je kreirao jedinstven meni, iz koga možemo izdvojiti pastrmku na puteru sa ratatuijem i lignje na žaru sa dalmatinskim varivom. Ukloliko želite lakši obrok predlažemo Vam sotirane marinirane pečuke na aromatizovanom pirinču ili rižoto sa vrganjima i crnim tartufima.

restoran-tri-sesira2

Fotografisano u restoranu Tri Šešira

Za one koji žele da se odmore, opuste, za one koji se vesele i provode, idelan izbor je restoran Tri Šešira koji se nalazi u srcu Beograda - Skadarliji. Restoran duge tradicije, oduvek je bio omiljeno mesto gradskih boema, slavnih pisaca, glumaca, novinara, slikara. Ono što Vam možemo preporučiti sa minija ovog restorana su svakako dimnjena i sveža pastrmka.

restoran frans

Fotografisano u restoranu Franš

Franš je restoran u kom se često naručuje još jedna tura i porcija više, s obzirom da ga Beograđani veoma vole, kako zbog ukusne hrane i odlične usluge, tako i zbog lepog okruženja ugodne bašte, ali i reputacije da je važno da budete viđeni u njemu. Na meniju ovog restorana nalaze se mnogobrojna posna jela, a ovom prilikom preporučili bismo Vam gambore, kao i škampe na grilu ili buzaru. Takođe, možete probati špargle u sosu, posnu sarmu ili povrće na grilu.

bgnocu-5

 Fotografisano u restoranu Donji Grad

Restoran Donji Grad nalazi se u srcu Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Kinićaninove i Visokog Stevana. Ukoliko želite da ovde pojedete nešto posno, preporučujemo Vam pastrmku sa bademima ili smuđa na smederevski način.

Koji god restoran da izaberete nećete pogrešti. Što se tiče rezervacije možete ih izvršiti besplatno putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom:  http://chats.viber.com/beogradnocu.com

 

beogradnocu.com