Kolumne, vesti, Žene, Život

Štreberke su IN.

Da li je Beograd preplavila hipsterska moda ili su devojke našle novi način slanja neverbalnih znakova jačem polu, ne znamo, tek u klubovima sve češće se mogu videti doterane ili čak sasvim seksipilno obučene devojke sa velikim crnim ramom na licu. Osamdesetih godina prošlog veka itekako je bio popularan porno stil sexy učiteljice i nije bilo tinejdžera koji nije sanjao o svom prvom seksualnom iskustvu sa do grla zakopčanom seksi nastavnicom.

Sofija Loren, jedna od najlepših zena na svetu, pokazala je da lepota i kratkovidost itekako mogu biti seksi, uprkos tome što su naočari oduvek bile rezervisane za neprivlačne štreberke sa metalnom protezom.

Sophia Lauren

Tek negde devedesetih Karl Lagerfild otvorio je sezonu seksipila u crnim plastičnim ramovima i jedan je od pokretača štreberskog seksipila. Odjednom su obrazovanje, kratkovidost i moda postali jedno, pa su najpre London, Pariz, Milano i Njujork postali hipsterski centri, sasvim adekvatni za promociju novog modnog trenda.

Karl Lagerfeld

Žene u muškim odelima, belim košuljama i naočarima predstavljale su najskriveniji muški san, posebno ako su ispod dugačkih pantalona nosile petnaestice, a na licu seksi crni ram. Od tada je štreberkama iz prve klupe svanulo, pa su socijalke zamenjene hipsterkama.

Nedavno je i Viktorija Bekam odlučila da pokrene svoju modnu liniju ramova, smatrajući da će na taj način i svoju kratkovidost uvesti u svoj originalni stajling. Sve češće su i one koje su orlovskog vida nosile naočari bez dioptrije, šaljući poruku da nisu devojke samo za jednu noć ili baš nasuprot da ta jedna noć u štiklama i crnim ramom na licu upravo moze biti ostvarenje muških snova.

Ekipa beogradnocu.com uhvatila je hipsterski talas u klubovima i evo kako su kluberke iznele ovaj stil.

splav Club 94

Fotografisano na Splav Club 94

klub Dragstor Play

Fotografisano u Klub Dragstor Play

splav River

Fotografisano na Splav River

klub Stefan Braun

Fotografisano u Klub Stefan Braun

kafana Stara Pesma

Fotografisano u Kafana Stara Pesma

klub Stefan Braun

Fotografisano u Klub Stefan Braun

bitef (1)

Fotografisano u Klub Bitef

foto: users.livejournal.com, www.trisori.com

 

beogradnocu.com