Intervjui, Kasina Bar, Poznati

Miki Charter bend: Za vrhunski album kao što je naš, troškovi su oko 50.000 eura.

Nakon deset godina pauze i intenzivnog rada po beogradskim klubovima, grupa "Charter" objavila je svoj drugi studijski album pod nazivom “Kad srce poludi”. Krajem prošle godine je u beogradskom klubu Kasina održana promocija ovog albuma na kom se nalazi 12 pesama u prepoznatljivom pop-rock maniru. Kao najavu za drugi album, Charter je snimio spot za pesmu “Ničija” koju potpisuju pevač benda Miki Jandrić i Aco iz grupe “Regina”.

Na jednom nastupu Charter Benda, možete se uveriti zašto već godinama važe za pravu klupsku atrakciju. Ova grupa je takođe ekranizovala i pesmu „Oči zelene“ sa novog albuma, a spot je sniman u prestoničkom baru Dash's. Saznajte u našem intervjuu sa pevačem Miodragom Mikijem Jandrićem, šta sve možete da očekuje na novom albumu grupe Charter. Sa kojim autorima su snimane neke numere, u kakvom stilu su pisane, i koliko ulaganja i sredstava je uopšte potrebno za snimanje jednog ovako kvalitetnog albuma.

charter

beogradnocu.com: Grupa "Charter" je, posle pauze duge deset godina, objavila drugi studijski album "Kad srce poludi". Zašto ste toliko pauzirali i šta se dešavalo tokom te diskografske pauze?
Miki Jandrić-Charter bend: Istina je da je diskografska pauza trajala 10 godina, s obzirom na to da je prvi album izašao još 2003. godine, ali to svakako ne znači da nismo bili aktivni svo to vreme. Upravo suprotno - pojavili smo se na desetak festivala, snimili nekoliko spotova kao najavu za aktuelni album i što je najvažnije, mnogo smo svirali uživo i kao rezultat svega toga je 12 novih, dobrih pesama na albumu.

beogradnocu.com: Možete li nam opisati stil i zvuk novog albuma?
Miki Jandrić-Charter bend: Ostali smo verni pop-rocku zvuku, a ima i brzih pesama i balada. Sarađivali smo sa najboljim autorima iz celog regiona i svima onima koji vole to što radimo, toplo preporučujem da kupe ili legalno “skinu” naš novi cd. Sigurno neće biti razočarani onim što čuju, jer smo uložili stvarno mnogo ljubavi, vremena i znanja u njegovo stvaranje.

602729_10200899297347543_1180388858_n

beogradnocu.com: Koje numere su najslušanije?
Miki Jandrić-Charter bend: Pa kao i uvek, pesme za koje se urade spotovi najpre dođu do slušalaca/gledalaca, a to su za sada numere “Ničija” i “Oči zelene”. Uskoro će se pojaviti i video-klip za baladu “U snovima”, od koje očekujem da ostane i da se sluša još dugo, kao što je to bio slučaj sa pesmom “Vatra i led” koju redovno sviramo i posle 10 godina od objavljivanja. Znaju je i vole i nove generacije.

beogradnocu.com: Koliko ste se promenili od prvog albuma do ovog, odnosno, u tih 10 godina?
Miki Jandrić-Charter bend: Postava benda se menjala dva puta od tad, što je sasvim normalno za bend koji toliko traje, a svakako smo iskusniji i zreliji - tačno znam šta hoću a šta neću i mislim da se to i čuje na albumu

beogradnocu.com: Da li je finansijski faktor bio presudan za ovoliku pauzu? Koliko je u stvari potrebno da bi se snimio jedan prosečni album na našim prostorima?
Miki Jandrić-Charter bend: Za prosečan ne znam - ali za vrhunski kao što je naš, realni troškovi su oko 50.000 eura, kada se uzmu u obzir pesme, aranžmani, spotovi i promocija. Ne bih rekao da su finansije bile razlog za pauzu. Jednostavno, kad su sve kockice poklopile, album je izašao i mislim da je ovo pravo vreme, a do sledećeg sigurno nećemo čekati toliko dugo.

charter

beogradnocu.com: Kakvi su dalji poslovni planovi?
Miki Jandrić-Charter bend: Upravo smo snimili spot za duetsku pesmu “Biće moja” sa cenjenim kolegom, a sada već i prijateljem, Nenom Murićem iz Sarajeva sa kojim planiramo da osvojimo ceo prostor bivše Jugoslavije (smeh). A tu je i jedna zanimljiva saradnja u jednoj drugoj vrsti muzike gde se pojavljujem kao gost u disco/house pesmi “Samo priđi” za koju očekujem da bude pravi letnji hit.

beogradnocu.com: Kakva je situacija na ljubavnom planu?
Miki Jandrić-Charter bend: Oni koji me bolje poznaju, znaju da o privatnom životu nikada javno ne pričam. Uvek muziku stavljam u prvi plan, pa će tako biti i ovog puta (smeh).

beogradnocu.com: Gde volite da izlazite u Beogradu i zašto?
Miki Jandrić-Charter bend: S obzirom na to da često sviramo u Beogradu, to su mi ujedno i izlasci kao i većini kolega. A pošto Kasina Bar pravi gostovanja velikih zvezda četvrtkom, kad god sam u prilici - navratim.

935341_10201201976554334_1969685432_n

beogradnocu.com: Omiljeno mesto za provod?
Miki Jandrić-Charter bend: Imali smo priliku da pre par godina sviramo u Magacinu i tad se desilo da je jedan engleski novinar, koji se baš bavi noćnim zivotom u Evropi, bio prisutan. Prišao mi je posle svirke i rekao da tako nešto nije video u svojoj karijeri. Recimo da bih voleo da postoji i dalje klub sa takvom atmosferom.

beogradnocu.com: Omiljeno mesto za ispijanje kafe?
Miki Jandrić-Charter bend: Kafa sa drugarima i kolegama obavezno u kafiću “Speak Easy” u Resavskoj. Dobrivoje sprema najbolji “produženi sa mlekom” na svetu.

beogradnocu.com: Koji je Vaš omiljen restoran u gradu i jelo?
Miki Jandrić-Charter bend: Kad imam vremena volim da svratim do “Lude kuce” ili “Burito bara” da malo odmorim od srpskih specijaliteta (osmeh).

482236_10201017079452022_1925690362_n

beogradnocu.com: Šta je sa stajlingom? Opišite nam najbolji outfit za dnevnu i večernju varijantu?
Miki Jandrić-Charter bend: Teško pitanje, ali dnevna varijanta su uvek kačket, naočare i patike. Za nastupe, u zavisnosti od mesta i prilike, volim da ponesem košulju i sako, i poneki detalj po kome bih se razlikovao od drugih.

beogradnocu.com: Prednosti i mane karijere pevača?
Miki Jandrić-Charter bend: Pa teško je sagledati na taj način, ali svakako ova profesija ispunjava mogućnost da se bavim onim što volim. Ono što se gubi je doza privatnosti i mira, ali to ide uz javni posao.

beogradnocu.com: Kako prolazi jedan Vaš običan dan?
Miki Jandrić-Charter bend: Protivno uvreženom mišljenju - rano ustajem, prepodne je rezervisano za sastanke, popodne su, ili neke emisije, ili proba sa bendom, a uveče svirka, pa tako u krug...

charter 1

beogradnocu.com: Šta mislite o našem portalu beogradnocu.com?
Miki Jandrić-Charter bend: Pratim vaš portal od samog početka i mislim da je to sjajna ideja u kojoj svi dobijaju - i gosti i ugostitelji i kolege muzičari. Želim vam da dugo trajete, bar koliko i moj bend!

beogradnocu.com: Saveti i poruka za čitaoce?
Miki Jandrić-Charter bend: Pošto su uglavnom mladi oni koji ovo čitaju i prate, želim im da maksimalno uživaju u najlepšim godinama života i naravno, da se vidimo na nekom od sledećih nastupa.

521533_10151387103822659_203880417_n

Pratite i dalje naš, a vaš omiljeni portal beogradnocu.com, jer vas čeka još uzbudljivih, zanimljivih i svežih vesti sa beogradskog asfalta, iz noćnog života i sveta estrade. A u međuvremenu, budite na licu mesta gde se sve dešava i besplatno izvršite rezervaciju putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44; 063 34 34 33 ili Online.

 

beogradnocu.com