Magazin, Zanimljivosti

Zanima vas gde se priprema najbolji doručak u Beogradu?

Bilo da ste odlučili da počastite svoja čula ukusnim kulinarskim specijalitetom već s prvim obrokom u danu, ili ste mamurni od sinoćnog izlaska, pa ste zapravo u potrazi za brančom (kasni doručak, poznat kao sjajan način za beg od posledica nezaboravnog sinoćnog provoda) u Beogradu ćete sigurno naći doručak koji će vas okrepiti i osvežiti.

Beograd noću već godinama poznajete i smatrate najpouzdanijim vodičem kroz noćni život u Beogradu, a sigurno će vas obradovati to što mislimo na vas od ranog jutra, pa ovde možete obaviti i rezervaciju za doručak u Beogradu, kao i sve ostale obroke, pića i ostale hedonističke užitke koji slede. 

S obzirom na naše zavidno poznavanje Beograda i prestoničkih ugostiteljskih objekata, osim sigurnih rezervacija koje nudimo, odlično znamo i da preporučimo gde pojesti najbolji doručak u Beogradu!

Nekoliko predloga mesta koja su poznata po tome tome što nude najbolji doručak u Beogradu i pretvaraju prvi obrok u omiljeni obrok dana - saznajte u nastavku teksta! 

Restoran Voulez Vous - Najbolji doručak u Beogradu u srcu Vračara

Restoran Voulez-Vous sigurno vam je već poznat kao sjajno mesto za lep ručkić, finu večeru, ali i pripremu za izlazak uz dobru svirku i savršene koktele. Pa, za doručkoljupce imamo sjajne vesti - ovde možete pojesti i jedan od najukusnijih doručaka u prestonici! 

Dovoljno je da pošaljete prijatelju: Voulez-Vous déjeuner avec moi?, i biće mu jasno i da predlažete doručak, a i da idete na savršenu klopu! Restoran Voulez-Vous se nalazi na Neimaru, na adresi Đorđa Vajferta 52, u samom srcu Vračara. 

Sjajna vest za noćne ptice je što je ovde doručak na meniju sve do 13h, pa je ovaj restoran odličan izbor i za branč. No, ono što mora da odlikuje najbolji doručak u Beogradu svakako je meni širokog izbora, a Voulez-Vous ga ima!

Od tradicionalnog doručka u vidu ukusnih jaja spremljenih na najrazličitije načine, pa do zdravog doručka sa ovsenim pahuljicama ili dijetalne spelte sa jabukom - ovde će svako pronaći doručak po svom ukusu. Često nas Voulez-Vous obraduje i vešću da organizuje švedski sto vikendom, a tada se po jedinstvenoj ceni gostima priredi najdivniji hedonistički užitak. 

Na meniju švedskog stola za ovaj najbolji doručak u Beogradu tada se nađu jela kao što su: domaće vruće pecivo, kroasani, homemade pašteta od piletine sa pistaćima, ali i najbolja selekcija francuskih pršuta i sireva, pa i sjajan prosecco

Ne zaboravite da nas pozovete i rezervišete - Voulez-Vous je uvek pun! 

Doručak na okruglom stolu u kafiću

Pizza Bar - Doručak u Beogradu za sve ljubitelje gurmanluka

Pizza Bar je teško svesti pod kategoriju picerija i posmatrati ga kao jednu od standardnih prestoničkih picerija. On je mnogo više od toga!

Ovde uvek možete pojesti odličan obrok, koji nije pica, a kada se odlučite za picu - ona je specijalitet kuće i bićete prezadovoljni onim što ste dobili! Ipak, Pizza Bar ovde ne završava sa svojim gastronomskim čarolijama - nudi i sajan deo menija posvećen doručku, najvažnijem obroku u danu! 

Za najbolji doručak u Beogradu u Pizza Baru postoji širok izbor: od zanimljivog normandijskog doručka, preko savršenih gratiniranih palačinki pa sve do paesano omleta posle kog verovatno nećete biti gladni do večere! 

Pizza Bar se nalazi na dve lokacije: na Novom Beogradu i na Vračaru, odmah pored Hrama Svetog Save. 

Bon apettit i ne zaboravite da rezervišete! 

Kafana Pavle Korčagin - kad doručak postane tradicionalni užitak

Volite domaće specijalitete i autentičnu, kafansku atmosferu? Rečju - volite kafane?

Onda je pravo mesto za sjajan doručak neka od dobrih, beogradskih kafana, među kojima se preuksunim doručkom posebno izdvaja kafana Pavle Korčagin

Nalazi se na adresi Ćirila i Metodija 2a, u mirnom delu Zvezdare, a za doručak nudi tradicionalne specijalitete kao što su najlepši, sočni uštipci sa sirom ili sosevima, ali i zlatiborski doručak, gde uz divne uštipke, možete pojesti i finu selekciju planinskih mesnih i mlečnih specijaliteta. 

Restoran Madera - dobar doručak za specijalne prilike

Ne možemo da završimo tekst o kulinarskim specijalitetima, a da ne pomenemo jedan od najboljih restorana u Beogradu  - restoran Madera. Poznat kao kultni beogradski restoran u kome se uvek dobro jede, ali i boemiše, restoran Madera i dalje neguje tradiciju vrhunske uslužnosti i još boljeg kvaliteta obroka. 

Iako u Maderu uvek možete doći i na piće i divan desert, ovo mesto ipak zaslužuje više vaše pažnje, pa ga za doručak preporučujemo u specijalnim prilikama - kada želite da se počastite nekim sjajnim kulinarskim specijalitetom i započnete dan u velikom stilu

Kada je u pitanju doručak u Beogradu centar grada je najbolja lokacija da ga pronađete u svom najfinijem izdanju, a Madera se nalazi upravo tu - odmah kraj Tašmajdana, na Bulevaru kralja Aleksandra. 

Zato - ako ste za tost sa tartar biftekom, karpaćo od bifteka ili možda urnebes sa crnim tartufima - ovo je savršeno mesto za vas i najbolji doručak u Beogradu! 

Pekare u Beogradu kao sjajan izbor za dobar doručak

Ovsena kaša u okrugloj činiji

Kako da ne spomenemo sjajne beogradske pekare, koje su čest izbor za doručak, a neretko su i mesto gde se noćni izlasci finiširaju?

Za pekare vam ne treba rezervacija, samo prazan stomak i ljubav prema pecivu! Odličan su izbor ako tražite jeftin doručak u Beogradu, a istovremeno želite odlično da se najedete. 

Sigurno vam preporuka nije neophodna, s obzirom na to da prestonica vrvi od ogromnog broja odličnih pekara, ali za određene pekarske specijalitete - možda vam i zatreba. 

Tu, pre svega, mislimo na njegovo veličanstvo - Burek. 

Nismo ga slučajno napisali sa velikim početnim slovom. 

Imamo dve reči za vas - pekara Trpković. Spremite se za čekanje u redu, jer svi znaju da se ovde jede najbolji burek u Beogradu. Pekara se nalazi na tri lokacije: na Dušanovcu (Milorada Bondžulića 6.), na Slaviji (Nemanjina 32.)  i na Zvezdari (Dimitrija Tucovića 60.).

Pa, je l’ smo pomogli u pronalaženju savršene lokacije za najbolji doručak u Beogradu? 

Sigurni smo da jesmo! Moramo da dodamo da je prestonica poznata po sjajnoj kuhinji, vrhunskim ugostiteljskim objektima i odličnim enterijerima, pa je teško da možete pogrešiti i sa izborom drugih restorana, barova i kafana kada se odlučujete za to gde ćete jesti doručak u Beogradu. Mi smo samo izdvojili nekoliko odličnih, među kojima će svako pronaći onaj po svom ukusu i potrebi! 

Ne zaboravite da su za većinu njih rezervacije obavezne, pa nas kontaktirajte radi obezbeđivanja svog mesta.

Ne samo da smo vam uvek dostupni, već nudimo i više mogućnosti rezervacija -  pozivom na brojeve telefona: 063 34 34 33 i 063 33 33 44; online upitom ili aplikacijom, na kojoj vas čekaju i mnoge druge sjajne pogodnosti! 

Uživajte u klopi - tako se započinje dan!