Magazin

Prestonica već dugi niz godina važi za epicentar noćnog prvoda kada je u pitanju region, ali i veliki deo Evrope. Ova titula je nešto što Beograd brani iz godine u godinu prateći sve svetske trendove i implementirajući ih domaće klubove. Kada su u pitanju house žurke Beograd se može pohvaliti nekim od najprestižnijih klubova, koji donose svetsku scenu na naše prostore. 

House žurke Beograd - kako elektronski zvuk stiže u prestonicu

Kako je došlo do toga da elekstornska muzika zavlada beogradskim klubovima? Elektronski zvuk u kombinaciji sa zvonkim ženskim vokalom, i zaraznom  melodijom jeste nešto što karakteriše house muziku. Nedugo nakon što su se prvi ritmovi ove muzike začuli u berlinskim i njujorškim klubovima začuli su se i širom Beograda.

Melodije domaće muzike počeli su da se pretaču u elektronske zvukove, i sve veći broj klubova je organizovao žurke posvećene samo house muzici, a počeli su da se otvaraju i klubovi koji su negovali isključivo elektronski zvuk, što je dovodilo sve veći broj posetilaca. 

Mr Stefan Braun - dugogodišnja tradicija beogradskog klabinga

Popularni beogradski klub Mr Stefan Braun jedan je od retkih koji se može pohvaliti činjenicom da postoji više od  decenije, a da se u njemu svakog vikenda traži mesto više. Ovaj klub je među prvima doneo elektro zvuk u prestonicu, a svoj program je iz godine u godinu prilagođavao trendovima, ne menjajući svoj prepoznatljivi vajb. 

Kada su u pitanju house žurke Beograd ih je među prvima imao upravo u ovom klubu, a prepoznatljve elektro melodije se i sada mogu čuti svakog vikenda. Stefan Braun se uvek nalazi na listi top 10 beogradskih klubova, čemu su doprineli dugogodišnja tradicija, jedinstvena atmosfera i sjajni domaćini.

Ovaj klub je prepoznatljiv po načinu na koji se ovde najčešće provodi. Na sredini kluba nalazi se veliki šank, na kome je obavezno popiti bar jednu turu šotova, a barmeni ih uvek služe igrajući i uživajući u atmosferi. Stefan Braun je omiljen i među turistima, upravo zbog činjenice da po svim merilima može parirati mnogim svetskim klubovima.

Dva velika B kada su u pitanju house klubovi Beograd -The Bank i Brankow klub

Klubovi koji su u svakom smislu doveli svet u srpsku prestonicu su klubovi The Bank i Brankow. Ova dva kluba nalaze se u samom centru grada i definitivno predstavljaju glavnu odrednicu za sve ljubitelje dobrog house zvuka u kombinaciji sa domaćim klubskim hitovima. 

Klub The Bank je jedina banka čije radno vreme traje do sitnih sati. Ljubitelji ovog kluba podjednako vole house žurke, sjajnu atmosferu, ali i predivan ambijent kome je doprineo enterijer kreiran po uzoru na poslednje svetske trendove.  

Od samog otvaranja ovaj klub je postavio standarde kada je u pitanju kvalitet noćnog provoda. Rado ga posećuju stanovnici prestonice, ali i oni koji dođu u Beograd na produženi vikend željni dobrog provoda. Pored zvukova elektronske muzike, u The Bank-u će vas dočekati i veliki asortiman različitih pića koji će doprineti da uživate u čitavom ambijentu.

Brankow klub kako mu i samo ime kaže smešten je nadomak Brankovog mosta, tačnije u njegovom podnožju. Osim činjenice da se nalazi na sjajnoj lokaciji ovaj klub je izuzetno posećen i zbog kvaliteta provoda koji pružaju svakom gostu.

Kada su u pitanju house klubovi Beograd uz klub Brankow može stati rame uz rame sa svetskim prestonicama. O tome svedoči podatak da je popularni klub dizajnirao umetnik i arhitekta Đorđe Gec po uzoru na berlinske, londonske i njujorške klubove. 

U Brankow-u ćete sresti sve ljubitelje dobrog elektronskog zvuka, ali i poznate klabere koji ovde provode svaki vikend. U klubu se možete zabaviti uz najrazličitije koktele, popiti čašu vina, a tu je i veliki izbor različith piva. 

Čaše za vino okačene za šankom u klubu

Klub Freestyler - vajb sa reke prenet na kopno 

Sigurno ste nekada imali prilike da vrelu letnju noć provedete đuskajući uz ritmove elektronske muzike na splavu Freestyler, uživajući u sezoni koja traje samo par meseci. Popularni splav je našao način da obezbeđuje dobar provod tokom čitave godine i to otvorivši istoimeni klub.

Klub Freestyler jedan je od najposećenijih klubova sa elektronskom muzikom u gradu, a nalazi se na samom početku Karađorđeve ulice u okviru popularne Beton hale. House muzika u kombinaciji sa futurističkim enterijerom i raskošnim detaljima, učinili su da provod u ovom klubu bude jedinstven doživljaj. 

Gotovo da ne morate da izađete iz Beograda kako biste osetili svetsku atmosferu i upoznali ljude iz različitih država širom sveta - to sve možete doživeti i na beogradskom asfaltu, tačnije u ovom beogradskom klubu. Dok je i zimskog i letnjeg Freestylera nema sumnje da će house žurke Beograd lansirati u sam vrh liste prestonica sa dobrim provodom.

Klub Mladost - glavno mesto za đuskanje na Savamali 

U jednoj od najpopularnijih gradskih četvrti kada je u pitanju noćni život, u samom srcu grada svoje mesto pronašao je klub Mladost - jedno od najurbanijih mesta u gradu. Ono što možete zateći i ispred, ali i u ovom klubu je gužva koju čini veliki broj ljubitelja kvalitetnog provoda, kao i stranaca koji su došli na ovu nezaobilaznu turističku stanicu.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je ovaj klub samo jedna od pet celina koliko ima na istoj lokaciji. Dakle, klubovi Mladost, Ludost, Radost, Gadost i Gajba, dele ista ulazna vrata i adresu, ali ne i muziku. U Mladosti ćete pronaći dobar house u kombinaciji sa diskom i fankom, dok ćete recimo u Gadosti pronaći malo tvrđi tehno zvuk. 

Klub Mladost je nastao među prvima u odnosu na ostale, i definitivno ga preporučuju kako domaćini, tako i svi turisti koji su imali priliku da popiju piće i zaigraju uz ritmove dobrog house zvuka. Ovaj klub je dokaz da se duh urbanog Beograda neprestano održava i da šarmira ljude sa svih strana. 

Kada su u pitanju house klubovi Beograd će vam ponuditi dugogodišnju tradiciju upakovanu u najsavremenije ruho. House žurke Beograd i njegov noćni život čine popularnim i cenjenim upravo zato što neguju dugogodišnji kvalitet. Noćni provod jeste sastavni deo našeg grada kao brenda, nešto što mu daje posebnu privlačnost i nešto na šta smo svi kao njegovi stanovnici veoma ponosni. 

Ako želite da istražite najzabavnije kutke naše prestonice to uvek možete uraditi sa par klikova putem aplikacije Beograd noću i dobiti informacije o svim akutelnim događanjima u beogradskim klubovima.