Beograd, Kolumne, Restoran, vesti

 

Da bi restoran bio poznat podrazumeva se da, pored fantastične hrane, odlične usluge, lepog ambijenta i pristupačnih cena (jer ipak živimo u Srbiji pa je taj faktor poprilično bitan), ima dobru reputaciju za koju su zaslužne gorenavedene stavke. U Beogradu je to prilično težak zadatak budući da ima mnogo restorana i teško je izboriti se sa konkurencijom - ali nije nemoguće. Predstavljamo vam naš izbor Top 5 najpoznatijih restorana u Beogradu: restorane sa tradicijom, vrhunskom uslugom i imenom za koje su svi čuli.

 

1. Restoran Madera

Restoran Madera decenijama je nezaobilazno i kultno mesto prestonice. Naslonjena na Tašmajdanski park, oduvek je bila celodnevno boravište „viđenih“ Beograđana i onih koji bi to da postanu.

Restoran-Madera-pogled-ka-basti

Fotografisano u Restoranu Madera

Nije dovoljno reći da se ovde služi izvrsna domaća i internacionalna kuhinja jer gosti namenski dolaze da se počaste jelima koja se i na drugim mestima isto zovu, ali tu svaka sličnost prestaje. Ako vam se pije vino – birajte! Ima ih sa svih kontinenata, belo, roze, crveno – ali uvek prvoklasno, iz godina najbolje berbe.

Restoran-Madera-cokoladni-wrap-1024x683

Fotografisano u Restoranu Madera

Legende Beograda, umetnici, sportisti, političati, biznismeni, javne ličnosti restoran Maderu doživljavaju kao drugu kuću. Restoran Madera je za ljude od integriteta, koji znaju šta hoće, ljude s konceptom, ljude od ukusa i sa potencijalom da postanu urbane legende!

 

2. Restoran Franš

Franš je restoran u kom se često naručuje još jedna tura i porcija više, s obzirom da ga Beograđani veoma vole, kako zbog ukusne hrane i odlične usluge, tako i zbog lepog okruženja ugodne bašte, ali i reputacije da je važno da budete viđeni u njemu. Ono što će vam prvo privući pažnju su ugodan ambijent i pogodna lokacija nedaleko do Slavije i autoputa.

restoran-frans

Fotografisano u Restoranu Franš

Iako je restoran veoma popularan najpre medju ljubiteljima domaće kuhinje, u njemu su zastupljena i jela internacionalne kuhinje koja zadovoljavaju ukuse i nazahtevnijeg gosta. Na meniju su hladna i topla predjela, čorbe, najbolji morski specijaliteti, posna jela, specijaliteti od tartufa, biftek, ramstek, šnicla, medaljoni, jela sa roštilja, specijaliteti od piletine i ćuretine, pohovane paprike punjene sirom, domaće njoke, vruće lepinje, preko 10 vrsta soseva, 45 vrsta salata, poslastice, voće. Porcije su standardne veličine, dobrog ukusa i izuzetne dekoracije.

restoran-franš

Fotografisano u Restoranu Franš

Franš je restoran sa tradicijom dugom 25 godina koji ima priču, mesto društvenog života Beograda, mesto na koje se izlazi kada ste u poseti Beogradu, mesto opuštene atmosfere, odlične hrane i osećaja da ste uvek dobrodošli.

 

3. Restoran Tri Šešira

Za one koji žele da se odmore, opuste, za one koji se vesele i provode, idelan izbor je restoran Tri Šešira koji se nalazi u srcu Beograda - Skadarliji. Sa dugom tradicijom  restoran Tri Šešira je oduvek bio omiljeno mesto gradskih boema, slavnih pisaca, glumaca, novinara, slikara, a na vama je da proverite zbog čega.

restoran-tri-sesira1

Fotografisano u Restoranu Tri Šešira

Pored velikog broja specijaliteta neponovljivog ukusa i uživanja u izuzetno bogatoj karti pića po pristupačnim cenama, restoran Tri Šešira svojim gostima nudi i izvanredan provod. A ono što daje poseban šmek ovoj kafanskoj oazi su ozvučeni tamburaši u čijim zvucima možete da uživate svakog dana u popodnevnim i večernjim časovima.

restoran-tri-sesira3

Fotografisano u Restoranu Tri Šešira

 Posetite ovaj dragulj Beograda i uverite se zašto je ovaj restoran među najboljima u svom poslu.

4. Restoran Sinđelić

Restoran Sinđelić važi za jedan od najboljih restorana u Beogradu a svakako spada među najpoznatije. Restoran ima dugu tradiciju i vernu klijentelu iako se struktura stalnih gostiju menjala zajedno sa promenama i razvojem samog restorana.

restoran-sindjelic-1024x678

Fotografisano u Restoranu Sinđelić

Na ulazu u restoran se nalazi čak i prodavnica suvenira. Prostor je znalački, vešto i raskošno preuređivan tokom proširenja restorana pa ćete imati osećaj da ste kročili u neku drugu dimenziju kad obiđete surovu stvarnost autobuske stanice javnog gradskog prevoza, kioske i improvizovane lokalčiće kraj prometne ulice. Dočekaće vas otmen mir, prijatne solidne tamno smeđe boje, naglašen ali stilizovan etno enterijer. Meni restorana je izuzetno bogat - tu su jela nacionalne i internacionalne kuhinje, jela po receptima restorana… Svakako ćete naći jelo po svom ukusu.

restoran-sindjelic2-1024x678

Fotografisano u Restoranu Sinđelić

Restoran Sinđelić je mesto na koje se vraćaju i oni koji su otišli daleko. To je onaj osećaj da ste uvek dobrodošli i da će za Vas uvek biti stola.

5. Restoran Kalemegdanska Terasa

Kalemegdanska Terasa je restoran s tradicijom u sklopu istoimene tvrđave. Ovaj restoran je nezaobilazna destinacija svakog turiste i sinonim za pravi hedonizam sa pogledom! Idealno uklopljena u tvrđavu iz XIII veka, Kalemegdanska Terasa je vanvremensko mesto. Tu se prepliću istorija, tradicija, trajanje, savremeno i moderno.

restoran_kalemegdanska_terasa11

Fotografisano u Restoranu Kalamegdanska Terasa

Za poseban ugođaj uživanja u hrani zaslužan je šef kuhinje Danijel Stevanović koji je na osnovu svog bogatog iskustva kreirao jedinstven meni, koji sadrži tradicionalna jela spremana francuskom metodom. Očekuje vas visok kvalitet ponude u restoranu Kalemegdanska Terasa koji ne podrazumeva visoke cene jer  su one prilagođene našem tržištu.

restoran_kalemegdanska_terasa1

Fotografisano u Restoranu Kalamegdanska Terasa

Šta god da vam kažemo o restoranu Kalemegdanska Terasa – ništa vam nismo rekli. U ovakav restoran morate doći i sami zaključiti zašto je on jedan od najboljih u gradu.

Koji god restoran da izaberete nećete pogrešti. Što se tiče rezervacije možete ih izvršiti besplatno putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom:  http://chats.viber.com/beogradnocu.com

 

beogradnocu.com