Kolumne, vesti

Žene, prestanite sa kompleksima!

"Debela sam, stomak mi je ogroman, imam male grudi, vidi na šta ličim...", česte su rečenice većeg broja žena koje čak i muškarci ne podnose da čuju.

freestyler 1

 Fotografisano na Splav Freestyler

Realno, muškarac ili partner, ne vidi vaše problematične delove tela onako kako ih vi vidite. Čak ih verovatno i ne primećuje. A ako nešto mrze, to je da slušaju ovakva kukanja non-stop. S obzirom da je leto počelo, i sezona godišnjih odmora i kupaćih kostima, ovi ženski kompleksi su sve češći.

river

Fotografisano na Splav River

Devojke nikada nisu zadovoljne svojim izgledom, a umesto da prihvate sve te nesavršenosti na sebi, samo stvaraju tenziju i udaljavaju muškarce od sebe. Vi na taj način pokazujete da nemate samopouzdanja i da ste nesigurne u sebe. Umesto da ponosno nosite ono što vam je majka dala, stvarate suprotan efekat kod drugih, a to počinje prilično da nervira.

Splav Blaywatch

Fotografija na Splav Blaywatch

Najčešći kompleksi žena su: "Debela sam, moram na dijetu", "Imam mnogo celulita", "Lice mi je katastrofa"... Normalno je da se s godinama razvija telo i menja. Najviše žena umišlja debljinu, pogotovu zbog pritiska medija i iskrivljenom percepcijom stvarnosti. Kada vidite sve te zgodne manekenke na slikama,setite se samo fotošopa.

kafana na Adi

Fotografija na Kafana Kafana Na Adi

I znajte da muškarci ipak više voli obline nego štapiće. Prema tome – volite sebe i svoje telo! Pomirite se sa njim! Život je previše kratak da biste brinuli o nekoliko kilograma viška ili o malo celulita na zadnjici.

sssssssssssssssssssssss

Fotografisano na Splav Shake'n'Shake

Razmišljajte pozitivno o sebi i svom izgledu tako što ćete se ulepšavati i voditi računa o svom telu tako da uvek budete zdravi. Nužno je da volite sebe, kako sa pet kilograma viška, ili manjka, tako i sa celulitom, i shvatite da ste vi jedno divno i neponovljivo ljudsko biće!

 

beogradnocu.com