Najbolje kafane, vesti

Slikano u Kafana Limun Žut

Kafane na Balkanu.

"Ko u kafani nije bio, taj ne zna šta je provod!" kažu srpski boemi. Srpske kafane su naširoko poznate po celom svetu. Nema tog stranca kome se nisu dopala šljivovica koja se služi uz meze u kafanama.

Ove modernije kafane koje su prošle godine "nikle" po glavnom gradu, takođe su veoma zanimljive mladim ljudima. Toliku im se dopadaju, da takoreći ne izlaze iz njih. Neke kafane rade samo vikendom, a neke i svim danima u nedelji, tako da ljubitelji ove vrste noćnog života mogu od ponedeljka do nedelje da nađu sebi zabavu. Slušaju se narodnjaci, zabavnjaci i tamburaši, a pije se rakija i vino. Provod počinje oko 22h i traje u nekim kafanam do 2h, a u nekim čak i do 6 sati posle ponoći. Iskusniji kafanski gosti tvrde da je najlepše svitanje ono koje uhvatite na izlazu iz kafane. To je kažu osećaj koji se pamti.

kafane beograd

Slikano u Kafana Premijera

kafane

Slikano u Kafana Baš Baš Mali Balkan

Da biste otišli u kafanu potrebno vam je dobro društvo,malo novca i rezervacija. Bićete oduševljeni provodom, a kada vam stigne račun nećete se ni malo zabrinuti, jer su cene pića i više nego pristupačne u svim kafanama. Crveni kairani stoljnjaci i metalne pepeljare deo su neizostavnog inventara koji oplemenjuje prostor i čini da sveukupna atmosfera ima posebnu draž. Ne postoji kafana u kojoj se ne uživa. Još niko nije izašao bez porcije dobrog raspoloženja, i zato se kaže da ko u kafanu jednom uđe, uvek joj se vraća.

kafane

Slikano u Kafana Balkanik

Kafana Premijera, Kafana Baš Baš Mali Balkan, Kafana Limun Žut, Kafana Balkanik, Kafana Stara Pesma su samo neke o kojima možete čitati na sajtu beogradnocu.com gde vam preko fotografija verno prenosimo atmosferu svake večeri.

Nema tog ko bar jenom nije bio u kafani, a ako postoji nakon ove priče će sigurno pojuriti tamo. Organizuju se u kafanama i rođendani i razne proslave, i pije se, i peva, i igra, a ponekad kada goste ponese atmosfera i razbije se po koja čaša. Stranci kažu da u srpske kafane izlaze najlepše devojke koje su ikada videli, što je još jedan od razloga zašto se vraćaju uvek u Beograd. Kafane često posećuju i poznati pevači koji se uglavnom late mikrofona pa i sami zapevaju sa svog stola. Atmosfera koju kakva se samo može doživeti ovde, na brdovitom Balkanu u srcu Beograda.

kafane

Slikano u Kafana Korčagin

kafane

Slikano u Kafana Mala Maca

"Kafana je moja sudbina" kaže Toma Zdravković čije se pesme i dalje pevaju u kafanama, a sa njim se slažu i svi oni koji su se bar jednom napili u nekoj od kafana stare ili nove generacije.

Pozivamo vas da osetite ovu vrstu provoda i budite sigurni, ako već niste, zavolećete beogradske kafane.

 

beogradnocu.com