Magazin, Zanimljivosti

Restorani na reci su, već nekoliko decenija unazad, omiljena mesta Beograđana koji vole da uživaju u umirujućem pogledu na vodu tokom ručka i večere. Prelepa priroda i okruženje, odlična hrana i piće, prvoklasno osoblje, samo su neki od razloga zašto su restorani na reci toliko popularni. 

Bilo da želite da se opustite uz kafu posmatrajući čamce i brodiće daleko od gradskog asfalta i sivila, ili ste namerili da provedete nekoliko sati na reci sa vašim najbližima uz omiljeno jelo i piće, ovakvi restorani na reci su idealna mesta za sve ono što poželite, kao i za svaki povod koji imate na umu. 

U Beogradu postoji mnogo odličnih splavova-restorana na Savi i Dunavu koji su gotovo uvek puni, zahvaljujući odličnoj lokaciji i raznovrsnoj ponudi hrane i pića.  

Ukoliko ste se pitali koji su to najlepši restorani na reci u kojima ćete najviše voleti da provodite vremena, pripremili smo vam spisak onih koje nikako ne smete da zaobiđete. 

#1 Splav Suvenir - luksuzni mediteranski restoran na Savi

Jedan od trenutno najlepših restorana na reci koji odiše mediteranskim duhom jeste splav SuvenirNapravljen po uzoru na najbolje grčke restorane, u ovom restoranu dominiraju autentični elementi drveta i rustike, kao i bela boja koja doprinosi toploj i prijatnoj atmosferi.

Kada dođete na Suvenir, imaćete utisak kao da ste ušli u jedan od najluksuznijih grčkih restorana na vodi u kom će vas dočekati ljubazno osoblje i fenomenalan izbor najrazličitijih mediteranskih, ali i domaćih jela.

Spoj glamuroznog ambijenta splava sa kvalitetnom hranom, vrhunskim pićem, očaravajućim pogledom na reku Savu, kao i na raznobojne splavove i čamce su ono što ćete pronaći na ovom jedinstvenom mestu koje će postati jedan od vaših omiljenih restorana na vodi. 

Adresa: Savski nasib bb, blok 44, Novi Beograd

Radno vreme: 09:00 - 01:00h

#2 Splav restoran Komodo - mesto pravog uživanja na Dunavu

Cezar salata na tanjiru

Na “lepom plavom Dunavu”, nedaleko od hotela Jugoslavija, nalazi se splav restoran Komodo, jedan od najpopularnijih restorana u ovom delu grada. Pored toga što je ovaj splav-restoran idealno mesto za noćni provod vikendom uz domaću i stranu muziku najboljih bendova i di-džejeva, ovo je pravo mesto za ručak ili večeru u prelepom ambijentu i okruženju. 

Splav Komodo je pravi izbor za one koji žele da isprobaju razne, odlične specijalitete i degustiraju samo najbolja pića. Opuštajuća atmosfera i pogled na Dunav tokom ručka i večere su ono što odlikuje ovaj popularan, beogradski splav restoran. 

Adresa: Kej Oslobođenja bb, Novi Beograd 

Radno vreme: 09:00 - 01:00h radnim danima (do 02:00h petkom i subotom) 

#3 Splav Amfora - ekskluzivan restoran vrhunske kuhinje

Splav Amfora je već dugi niz godina, jedan od najomiljenijih ekskluzivnih restorana koga odlikuju vrhunska gurmanska kuhinja, odlična usluga iskusnog osoblja, kao i fenomenalna lokacija na Dunavu. 

Koncept na kome se zasniva kuhinja ovog restorana jesu pažljivo odabrane i najsvežije namirnice od kojih se prave najrazličitija ukusna jela. Pored odličnih gurmanskih specijaliteta, Amfora može da se pohvali sa bogatom kartom najkvalitetnijih vina i ponudom najfinijih dezerta.

Osim toga što je idealno mesto za ručak i večeru, ovo mesto je jedno od najlepših lokacija za razne proslave, kao što su: venčanja, korporativne žurke, rođendani, itd. Proslave na Amfori su poznate po fenomenalnoj atmosferi zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje da svoje bitne datume upravo obeleži na ovom mestu.

Adresa: Bulevar Nikole Tesle b.b. Novi Beograd 

Radno vreme: 10:00 - 23:00h 

#4 Restoran Piatakia - autentičan grčki kutak na Dunavu 

Restoran Piatakia je autentičan, grčki restoran koji odiše prelepim, mediteranskim ambijentom. Nalazi se se na Dunavskom keju, kod 25. Maja, odakle se pruža nesvakidašnji pogled na Dunav. 

Simbolični naziv je dobio po grčkoj reči “piatakia” koja u prevodu znači “tanjirići” što ukazuje na čuvenu grčku tradiciju da se u nekima služi jelo, dok se drugi, po pravilu, razbijaju o pod.

Vrhunsko osoblje, odlična grčka hrana, živa muzika, predivno okruženje i simpatična, prostrana bašta, čine ovo mesto jednim od najomiljenijih restorana za uživanje na reci. 

Adresa: Dunavski kej bb, Dorćol

Radno vreme: 11:00 -23:00h (vikendom do 01:00h)

Pogled na reku i most

#5 Splav Druga priča - topao i domaćinski ambijent

Nedaleko od hotela Jugoslavija, na Dunavu se nalazi splav Druga priča koji je osvojio mnogo simpatija kod lokalnog stanovništva, ali i sve većeg broja turista koji prosto uživaju u toplom i domaćinskom ambijentu ovog nesvakidašnjeg restorana. 

U ovom restoranu možete isprobati razna, autentična jela kao što su: tkz., “picca gicca”, srpski suši, dimljeni smuđ u vinskom sosu, domaći sušeni paradajz, kao i mnoga druga neobična i ukusna jela. 

Osim jedinstvenih jela, ovaj restoran je poznat po čuvenim vinima porodice Poznanić, kao i vrhunskim vinima iz celog sveta. Atmosfera u Drugoj priči je nešto što svakako morate iskusiti, naročito vikendom uveče uz živu muziku najboljih starogradskih bendova.

Adresa: Kej oslobođenja bb, Zemun

Radno vreme: 09:00 - 23:00h (vikendom do 02:00h)

Restorani na reci - posebna čar i energija kojom odišu 

Restorani pored reke su poznati po tome što odišu jedinstvenom energijom, zbog čega poseduju posebnu čar. Neobična, divlja priroda koja ih okružuje, svim gostima daje utisak kao da su se, tokom boravka na njima, na kratko obreli u nekoj drugoj, egzotičnoj zemlji.

Bilo da su u pitanju restorani na reci, u samom srcu grada ili negde daleko od prirodnih lepota, sigurni smo da odlična hrana, piće i vrhunska atmosfera uz odličnu muziku i ambijent neće izostati.

Ukoliko želite da rezervišete svoj sto na nekom od ovih splavova restorana, to možete učiniti na praktičan način putem aplikacije ili na našem sajtu. Vidimo se!