Beograd, Restoran, Srpska Brvnara, vesti

Poznato je da meso spremano na roštilju ima poseban šmek, koji nikada ne bi mogao da se postigne na šporetu. Iako je roštilj u našu zemlju stigao preko Kavkaza, Turske, Grčke i Makedonije, vremenom se specifičnošću pripreme kod nas udaljio od ukusa u drugim zemljama i sa pravom poneo naziv srpskog specijaliteta. Smatra se da se roštilj na Balkanu i u Srbiji pojavio u XVIII veku, kada se prvi put kod nas pominju ćevapi. Ovaj specijalitet svojatali su i drugi balkanski narodi, međutim razlika između kevapa i  ćevapa, kako u začinima, mesu od kojeg se prave i samom postupku je tolika, da ih svako sa pravom može zvati svojim specijalitetima. I u samoj Srbiji, odnosno njenim delovima, razlikuju se načini pripreme roštilja i ukusi stanovništva u pogledu istog. Mnogi majstori roštilja proneli su njegovu slavu Srbijom, a zatim i svetom, i dobijali brojna priznanja za svoje umeće.

acin ranc4

Fotografisano u restoranu Acin Ranč

U Srpskoj brvnari možete probati ćevape sa panja ili pastirske ražnjiće, u Pahuljici, u kojoj se nalaze mnogobrojna jela naše nacionalne kuhinje ćevape na kajmaku ili punjenu vešalicu, dok u čuvenom Sinđeliću možete za svoj glavni obrok odabrati vešalicu u maramici na gurmanski način. U restoranu Acin Ranč naša preporuka su pileći medaljoni ili dimljena kobasica, u Starom ognjištu se izdvajaju carska vešalica i pastirski san, dok je u restoranu Lagano to šumadijska vešalica.

Brvnara 1

 Fotografisano u restoranu Srpska brvnara

Pogledajte čitavu ponudu restorana u Beogradu ovde

Ne propustite ova neponovljiva dešavanja! Besplatno izvršite rezervaciju putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 i 063 34 34 33 ili Online.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

 

beogradnocu.com