Beograd, Restoran, Srpska Brvnara, vesti

Srpska tradicionalna kuhinja obuhvata riznicu ukusa i mirisa nastalu mešavinom uticaja raznih naroda koji su prolazili ovuda i živeli na ovim prostorima. Kao i u kulturi uopšte, ova fuzija različitih uticaja rezultirala je originalnošću, pa bogata srpska trpeza nudi nezaboravne ukuse koji se samo ovde mogu osetiti.

restoran sindjelic

Fotografisano u restoranu Sinđelić

Srpsku kuhinju karakteriše veoma raznovrsna, jaka i začinjena hrana, za koju bi se grubo moglo reći da je kombinacija grčke, bugarske, turske i mađarske kuhinje. U njoj preovladava upotreba mesa, testa, povrća i mlečnih proizvoda. Specijaliteti koje morate probati u Srbiji su: burek, gibanica, meso sa roštilja, pečenje, Karađorđeva šnicla, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, čvarci, kajmak, pršuta, kiselo mleko.

Brvnara 1

 Fotografisano u restoranu Srpska brvnara

Ljubitelji nacionalne kuhinje mogu započeti obrok uz pihtije ili pohovani plato Pahuljica. U restoranu Kuhinja možete pojesti jagnjeću kapamu, ribić na kajmaku ili lovačke šnicle. Od glavnih jela u restoranu Staro ognjište možete probati srpski biftek u ljutom sosu, u Srpskoj brvnari ćevape sa panja ili pastirske ražnjiće, u Pahuljici, u kojoj se nalaze mnogobrojna jela naše nacionalne kuhinje ćevape na kajmaku ili punjenu vešalicu. U restoranu Pink služi se izuzetna domaća hrana, od hladnih predjela do deserta. Ono što se može izdvojiti sa menija restorana su svakako njeguški stek, kao i teletina i jagnjetina pod sačem, dok u čuvenom Sinđeliću možete za svoj glavni obrok odabrati vešalicu u maramici na gurmanski način.

So i Biber 3

Fotografisano u restoranu So & Biber

Na kraju obroka zasladite se orasnicama, baklavom ili krempitom. Pre obroka trebalo bi probati neku od mnogobrojnih rakija, a tokom obroka se opredelite za neko kvalitetno crno vino. Ispijanje kafe je vekovna tradicija u Srbiji, pa stoga ne propustite da obrok završite jakom domaćom kafom.

Pahuljica 3

Fotografisano u restoranu Pahuljica

Pogledajte čitavu ponudu restorana u Beogradu ovde

Ne propustite ova neponovljiva dešavanja! Besplatno izvršite rezervaciju putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 i 063 34 34 33 ili Online.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

 

beogradnocu.com