Magazin

Svake godine uoči novogodišnjih praznika, Beograd dobija posebnu čar. Ulice se ukrašavaju raznolikom rasvetom, na trgovima i šetalištima niču neobični ukrasi, najlepši restorani u Beogradu se pretvaraju u najidiličnija mesta, a ljude obuzima osećaj euforije i radosti zbog dočeka Nove Godine i ispraćanja stare. 

Kako je naš glavni grad poznat po vrhunskom noćnom provodu širom sveta, navala turista je ogromna upravo uoči novogodišnje noći. Zato, pored vrhunske muzike, usluge, pića i hrane, posebnu pažnju dobija i novogodišnja dekoracija lokala kod mnogih ugostiteljskih objekata u Beogradu.

U skladu sa prazničnom atmosferom, bezbroj restorana i kafića poprima potpuno nov izgled zahvaljujući magiji kojoj doprinosi novogodišnja dekoracija koja je iz godine u godinu sve kreativnija i autentičnija. 

Iako se čini kao da smo sve videli, kada su u pitanju najlepši lokali u Beogradu, svake godine svedočimo potpuno drugačijim, lepršavijim i unikatnijim ukrasima koji nas ostavljaju bez daha.

Evo nekoliko lokala koje smo vam izdvojili sa najlepšom dekoracijom. 

#1 Restoran Topčiderac - oaza luksuza i prestiža

Restoran Topčiderac je jedno od onih impozantnih, prestižnih, ali ujedno i veoma romantičnih mesta sa prvoklasnom uslugom na koje niko ne može da ostane ravnodušan. Nalazi se u prelepom delu Topčiderskog parka, na samo 2 kilometra od centra grada.

Zahvaljujući ogromnoj, ušuškanoj bašti koja je skrivena od pogleda, kao i fenomenalnom enterijeru, idealno je mesto kada je u pitanju novogodišnja dekoracija.   

Tokom praznika, restoran Topčiderac se pretvara u pravo mesto iz bajke upravo zbog lepote koju mu daje novogodišnja dekoracija u vidu mnogobrojnih, malih sijalica na plafonu koji oponašaju zvezde na noćnom nebu.

Najveći ukras Topčiderca uoči Nove Godine je glomazna jelika nadomak podijuma koja je, takođe prebogata sijalicama što upotpunjuje prostor i čini da se svi gosti osećaju kao milion dolara tokom boravka u njemu.

#2 Aleksandar Klub - kultno mesto sa očaravajućim pogledom

Jedan od najomiljenijih restorana kod Beograđana, sa koga se pruža neverovatan pogled na Beograd, jeste Aleksandar kub -Ski Staza. Smatra se da je jedan od najromantičnijih, jer su njegova neobična lokacija, velika bašta i pogled na grad nešto što privlači mnoge da uživaju u njegovim čarima iznova i iznova.

Aleksandar klub je smešten u najlepšem delu Košutnjaka i zahvaljujući predivnoj prirodi u kojoj se nalazi, tokom zimskih dana ono postaje prava oaza za ukrašavanje i prazničnu magiju. Pored ukrasa i svetiljki, doživljaju doprinosi i staza sa snegom, što čini da se osećate kao da ste na vrhu neke planine, usred zimske idile. 

Bašta Aleksandar kluba je mesto na kome novogodišnja dekoracija posebno dolazi do izražaja jer ono što zaista krasi ovo mesto jeste pogled na ukrašen Beograd. Često se mogu videti i vatrometi na više mesta, pogotovo tokom Dočeka kada istovremeno se zvezdano nebo usija vatrometom iz raznih delova grada.

#3 Restoran Gardoš - ukras brdovitog Zemuna

Još jedan restoran sa koga se pruža predivan pogled na naš glavni grad jeste restoran Gardoš u Zemunu. Za mnoge on predstavlja savršeno mesto za uživanje zbog autentičnog ambijenta na brdovitom delu Zemuna, nadomak ušća reka Save i Dunav.

Tokom praznika, restoran Gardoš se transformiše u romantično i bajkovito mesto zbog izuzetne lepote, ali i duše koju mu daje novogodišnja dekoracija. Poseban ukras koji ulepšava doživljaj ovog restorana tokom cele jeste Gardoš kula. 

Zato i ne čudi zašto je restoran Gardoš među prvima na listi kada su u pitanju najlepši restorani u Beogradu i opuštanje uz vrhunsku čašu vina u prazičnom ambijentu. 

Novogodisnja dekoracija restorana

#4 Restoran Manufaktura - dragulj centra grada

Restoran Manufaktura je jedan od najprestižnijih i najpopularnjih restorana u Beogradu jer ga karakterišu prvoklasna usluga, odlična lokacija u centru grada, fenomenalna muzika svake večeri i meni koji je jako pristupačan i kvalitetan. 

Kada je u pitanju novogodišnja dekoracija lokala, Manufaktura zaista može da se pohvali da je jedan od najlepše ukrašenih restorana u prestonici, zahvaljujući autentičnom i prepoznatljivom enterijeru, ali i eksterijeru.

Do samog ulaza u Manfakturu, prolazi se ispod mnoštvo crvenih kišobrana, koji se dodatno ukrašavaju tokom novogodišnjih praznika, stvarajući jednu pravu, prazničnu čaroliju za svakog posetioca.

Unutrašnjost lokala uoči Nove Godine je okićena sa velikom dozom stila i ukusa, pogotovo tokom večeri kada se popale sve sveće na stolovima, doprinoseći magiji predivnih ukrasa i svetiljki koje prekrivaju sve prozore lokala.

#5 Restoran Kalemegdanska terasa - simbol Kalemegdana

Smešten u srcu istorijskog dela Beograda na tvrđavi iz 13. veka, restoran Kalemegdanska terasa je svakako jedno od onih mesta koje odišu tradicijom i prestižom već dugi niz godina. Omiljena je usputna stanica mnogim hedonistima koji vole da uživaju u odličnoj hrani, piću i muzici unutar ovog luksuznog ambijenta.

Restoran Kalemegdanska terasa posebnu lepotu dobija tokom praznika, jer je  novogodišna dekoracija lokala pažljivo osmišljena kako bi se potpuno uklopila i ulepšala celokupan enterijer.

Neke od najlepših novogodišnjih zabava se održavaju u ovom restoranu upravo zbog njegovog idiličnog izgleda uoči Nove Godine. Sve je podređeno prazničnoj atmosferi, stoga je ovo mesto idealno tokom zimskih dana ukoliko volite da se osećate kao u novogodišnjoj bajci.

Gde god da se nađete uoči Nove Godine - nećete pogrešiti

Ono što je sigurno jeste činjenica da gde god da se nađete uoči novogodišnjih praznika zaista nećete pogrešiti. Kako je Beograd krasi fenomenalna novogodišnja dekoracija lokala, ulica, trgova i šetališta… čak i obična šetnja po gradu će ostaviti čaroban utisak na vas. Čak i pored lepote koju pružaju najlepši lokali u Beogradu, biće sasvim dovoljno da se nađete usred te novogodišnje čarolije na otvorenom. 

Biti u Beogradu tokom praznika je, po rečima mnogih, fenomenalan i nezaboravan doživljaj, a mi jedva čekamo ove praznike kako bi uživali u lepoti i magiji kojom tada odiše naša jedinstvena prestonica.